Дълъг, здравословен и безгрижен живот, доколкото е възможно - това

...
Дълъг, здравословен и безгрижен живот, доколкото е възможно - това
Коментари Харесай

Най-добрите съвети за дълъг и здравословен живот

Дълъг, здравословен и нехаен живот, доколкото е допустимо - това е, което всички желаеме. Гените играят решаваща роля тук, само че също и нашият метод на живот. Диета, извършения, релаксация и сън образуват четирите стълба, които могат да имат позитивно влияние върху нашето здраве. Така че, в случай че желаете да извършите нещо положително за себе си, би трябвало да им обърнете особено внимание.

Здравословно хранене

Счита се, че жителите на японския остров Окинава са хората с най-голяма междинна дълготрайност на живота. Окинава е именуван още „ островът на 100-годишните ". Диетата на жителите може би играе
специфична роля: доста плодове и зеленчуци, морски блага, водорасли, горчив лимон (Гоя), малко месо, мазнини и захар, никакви модифицирани артикули и доста растителни протеини.

Средиземноморската кухня, известна още като средиземноморска диета, е една от най-здравословните диети в света. Не е изненадващо, че тя не е толкоз друга от питателните привички на островитяните на Окинава. Кухнята, която в началото идва от Южна Италия и Гърция, е изключително елементарна: доста зеленчуци, плодове и бобови растения, ядки и семена, занемарен зехтин, малко млечни артикули и желание към бялото месо.

Упражненията ви поддържат здрави

Ако се движите доста, доста подобрявате здравето си. Спортът укрепва имунната система, понижава напрежението и защищава от сърдечно-съдови болести и диабет. Не е нужно да станете играч. Дори къса разходка всеки ден е задоволителна, с цел да усили доста продължителността на живота. Това е резултатът от откриватели от Норвежкото учебно заведение за спорт, които оцениха осем изследвания с общо над 36 000 души на междинна възраст 63 години и междинен интервал на наблюдаване от 5,8 години в мета-анализ. Проучването също по този начин сподели, че тези, които прекарват повече от 9,5 часа дневно седнали, имат нараснал риск от преждевременна гибел.

Спокойни в живота

В забързаното всекидневие стресът и несъразмерните условия, които слагаме към себе си, не са необичайност. И това също има негативен резултат върху здравето. Ако желаете да поддържате здравословен метод на живот, би трябвало да се уверите, че постоянно отделяте време, релаксирате задоволително и поддържате личното си равнище на стрес допустимо най-ниско. Така нареченото „ ръководство на напрежението " може да помогне за това. Защото в случай че постоянно сте изложени на стрес, тялото и мозъкът ви са в непрекъснато положение на паника. Резултатът: Чувствате се все по-изтощени и сами насърчавате появяването на голям брой болести.

Сън, сън и отново сън

Тялото се нуждае от сън, с цел да се регенерира. Недостатъчният и неприятен сън може да има съществени последствия за нашето здраве. Нарушенията на съня са измежду най-често срещаните недоволства измежду актуалните хора и са от значително значение за здравословния живот. Можете да подобрите съня си с тези ограничения: Уверете се, че ритъмът ви на сън е допустимо най-постоянен и задайте постоянно време за лягане. Това поддържа „ вътрешния часовник " в такт. Алкохолът и никотинът въздействат отрицателно на съня. Затова избягвайте тези стимуланти вечер, в случай че е допустимо.

Пространствените условия също оказват въздействие върху съня. Ще спите по-добре в затъмнени стаи, тъй като по този начин нареченият хормон на съня мелатонин се създава на мрачно. Затова не забравяйте да изключите осветлението и да дръпнете завесите тъкмо преди лягане. Също по този начин има смисъл да изключвате яркото осветяване вечер.

Какво друго?

Четирите стълба на хранене, сън, извършения и релаксация образуват основата за дълъг и здравословен живот. Има обаче и други неща, които можете да извършите, с цел да останете във форма с възрастта. Например постоянните „ фитнес тренировки " за паметта ви ще ви оказват помощ да останете умствено преносими. Освен това постоянно би трябвало да се опитваме да научим нещо ново: език, инструмент или спорт.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР