Дакелът е добре позната порода ловни кучета, която се отличава

...
Дакелът е добре позната порода ловни кучета, която се отличава
Коментари Харесай

Колко години живеят дакелите?

Дакелът е добре позната порода ловни кучета, която се отличава на първо място с късите си крайници. Има няколко разновидности на породата, които се разграничават както по мярка, по този начин и по четина. Дакелите имат доста цветове, най-известните от които са червени, черни и кафяви, мраморни, кафяви и кафяви.

Все още не е известно по кое време тъкмо се е появила тази порода с къси крачета. Учените са сигурни, че дакелът е най-старата порода ровещи се кучета, която може да се е появила в античен Египет. Въпреки това, образуването на актуалния дакел, явно, стартира да се случва към 16 век в Германия. Тук тя придобива известност: ловът в тези дни е доста скъпо наслаждение и поддръжката на дакел не изисква огромни разноски.

Това малко куче, чието тегло рядко надвишава 9 кг, има другарски, уравновесен, деятелен темперамент. То е талантлив със страховит нюх: работи както върху дребни животни, в това число язовци, миещи мечки и лисици, по този начин и може да предизвести за огромни животни, в това число мечка и дива свиня.

Чудили ли сте се в миналото каква е продължителността на живота на дакела? Ако се интересувате да отглеждате едно от тези живи и интелигентни кучета като домакински любим, тогава несъмнено ще желаете да знаете какъв брой дълго можете да очаквате да живеят.

Биолозите са потвърдили, че колкото по-голямо е кучето, толкоз по-малко живеят. Според техните калкулации, в домашни условия здравият дакел живее приблизително 12-16 години, само че се счита, че умерено могат да доближи и до 18-20 годишна възраст.

Продължителността на живота на един дакел зависи както от метода на живот, по този начин и храненето. Сега кучето се смята за играчка и се отглеждат като домашни любимци, само че дакелът е ловджия и той просто би трябвало да тича в гората най-малко 2 часа дневно, да копае, да гризе. Ако кучето се третира като член на фамилията, а не като потребител, има доста обич и обвързаност, тогава дакелът живее 15 години и даже повече!

 Дакел

В същото време е значимо да запомните, че характерът на възрастен дакел може да се утежни доста: той става раздразним, ревностен, елементарно се наскърбява от притежателя си. В този случай би трябвало да изолирате кучето от стресови обстановки.

Всъщност две от най-старите кучета, които в миналото са живели, са били дакели. Шанел, теленокосмест дакел, държеше върха за най-старо куче в света, до момента в който умря на 21-годишна възраст.

Има доста фактори, които способстват за това какъв брой дълго ще живее дакелът и те включват цялостното му здраве, метод на живот и диета. Въпреки това, различен от най-големите определящи фактори са характерните здравословни проблеми, свързани с породата. За да избегнете тези проблеми, уверете се, че кучето спортува постоянно и храните дакела здравословно.

Като член на вашето семейство, вашият дакел ще се нуждае от специфични грижи, с цел да бъде здрав. Преди да вземете куче от тази порода, научете най-хубавите способи да се грижите за дакел, с цел да удължите живота му за години напред.

Търсите ли си и вие подобен приветлив приятел, вижте тези разгласи и цени за дакели.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР