Дъждовното време е един от онези злосторници, които на ръба

...
Дъждовното време е един от онези злосторници, които на ръба
Коментари Харесай

Доказано: Дъждът лекува депресията

Дъждовното време е един от тези злосторници, които на ръба сред есента и зимата могат да ни отведат при персоналния доктор. Той обаче си има и добра страна и даже може да се окаже благоприятен за здравето.
Дъждът постоянно е причина за настинки, защото по една или друга причина човек се е прибрал влажен. При подобаващи обувки и дъждобран обаче от него могат да се извлекат и изгоди, написа Марица.бг. Ето по какъв начин.
1. Звукът от трополенето на дъжда, ароматът му и фактът, че хората, с които можете да се разминете на открито, се броят на едната ръка, са нещата, които работят релаксиращо.
Дори и да не сте на открито, под дъжда, а у дома на топло, до момента в който на открито вали, дъждовното време, макар убеждението на мнозина, че е депресиращо време, може да има тъкмо противоположния резултат, стига да имате подобаващата настройка.
2. Дъждовното време е идеално за йога и медитация, за четене и терапия с книги, даже сексът под звуците на дъжда има здравословен резултат.
3. Доказано е също, че дъждът пречиства въздуха. При значителни превалявания се освобождават негативно заредени йони, които улавят свободните радикали - замърсяващите въздуха частици като сажди, прахуляк, отровни газове, алергени и прочие. Ето за какво след дъжд имате чувството за приятна прохлада на открито. В този ред на мисли дъждът несъмнено има здравословен резултат върху дихателната ви система. Много учени даже считат, че при мокрота над 45% бактериите и вирусите, причинители на редица респираторни болести и алергии, не се развъждат, а в противен случай - неспособни са да ви разболеят.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР