Дъждовете над Пловдив ще спрат и до обяд ще преобладава

...
Дъждовете над Пловдив ще спрат и до обяд ще преобладава
Коментари Харесай

Дъждът в Пловдив спира, максималните температури до 6-7 градуса

Дъждовете над Пловдив ще спрат и до обяд ще доминира раздрана облачност с температури 3-4 градуса. В следобедните часове слънцето ще се покаже и градусите ще скочат до 6-7. Вятърът ще остана сдържан, на моменти до мощен и ще доближава до 33 км/ч.

Сутринта на доста места в северозападната половина от страната ще продължи да вали сняг, в останалите региони - дъжд. До обяд преваляванията съвсем на всички места ще спрат, най-късно в крайните североизточни региони. Утре от югозапад облачността ще се раздира и над доста региони ще понижава до най-вече слънчево. Ще продължи да духа сдържан вятър от запад-северозапад, който до вечерта ще отслабне. Минималните температури ще бъдат от към минус 3° в обособени котловинни полета в Западна България до 5°-6° по Черноморието, оптималните - най-вече сред 2° и 7°. Атмосферното налягане постепенно ще се покачва, само че ще остане по-ниско от междинното за месеца.

В планините преди обяд времето ще бъде облачно с превалявания от сняг, които ще стопират. Облачността над масивите от Западна България бързо ще се раздра и намалее до най-вече слънчево. Ще духа сдържан вятър от запад-северозапад. Максималната температура на 1200 метра ще бъде към 1°, на 2000 метра - минус 4°.

Над Черноморието облачността ще е забележителна и преди обяд на обособени места към момента ще превалява дъжд. Ще духа сдържан, краткотрайно мощен северозападен вятър, който ще отслабва. Максимални температура на въздуха: 6°-8°. Температурата на морската вода е 11°-13°. Вълнението на морето ще бъде към 2 бала.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР