Дъждове и гръмотевици ни връхлитат и утре. Жълт код за

...
Дъждове и гръмотевици ни връхлитат и утре. Жълт код за
Коментари Харесай

Жълт код за цялата страна за валежи и гръмотевици утре

Дъждове и гръмотевици ни връхлитат и на следващия ден. Жълт код за дъждове и гръмотевична интензивност е разгласен за 17 юни - неделя, за територията на цялата страна. Очакваните количества дъжд в обособени региони са до 30-35 л/кв.м. За Пловдив и района се чакат дъждове и гръмотевици още довечера и през нощта. В утрешните сутришни и обедни часове те ще спрат, само че по здрач се чака нестабилните климатични процеси да се задействат още веднъж.

През деня от север ще проникне малко по-хладен въздух. Дневните температури ще са малко по-ниски и преобладаващите оптимални ще бъдат сред 23 и 28 градуса. Атмосферното налягане ще е по-ниско от междинното за месеца и ще се задържи без основна смяна.

В планините ще бъде най-вече облачно и дъждовно. Главно в следобедните часове ще има гръмотевична активност. Вятърът ще е слаб до сдържан от север-северозапад. По-хладно, с оптималната температура на височина 1200 м - към 18 градуса, на 2000 м - към 11 градуса.

Предимно облачно ще бъде и по Черноморието. В часовете преди обяд единствено на обособени места ще превали, до момента в който след обяд в доста региони ще има превалявания и гръмотевична активност. Има условия за местни интензивни превалявания и градушки. Ще духа слаб до сдържан север-североизточен вятър. Максималните температури на въздуха ще бъдат от 24 до 27 градуса. Температурата на морската вода е 23-25 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала. / Трафик Нюз
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР