Дъжд в Южен Китай спря издирването на жертви и черните

...
Дъжд в Южен Китай спря издирването на жертви и черните
Коментари Харесай

Проливен дъжд спря издирването на оцелели и черните кутии от катастрофиралия в Китай самолет

Дъжд в Южен Китай спря издирването на жертви и черните кутии с информация за полета, която може да покаже за какво самолетът на " Чайна ийстърн еърлайнс " падна на планински скат със 132 души на борда , заяви Ройтерс.

Дъждовната вода запълваше вдлъбнатината в меката почва, породена от удара при злополуката, и съществуваше риск от свлачища, които могат да застрашат спасителите, претърсващи сложен, гъсто горист терен.

Прогнозите са, че влажното време ще продължи до края на седмицата.

Полет MU5735 е бил на път от югозападния град Кунмин, столица на провинция Юнан, до Гуанджоу, когато самолетът " Боинг " 737-800 ненадейно стартира стръмно да пада по времето, когато обикновено би трябвало да стартира да се снижава преди кацане.

Причината за злополуката в планините към момента не е открита, като авиационните управляващи предизвестяват, че че следствието им ще бъде доста мъчно заради тежките повреди по самолета.

Китай е постигнал огромен прогрес в подобряването на сигурността на полетите през последните две десетилетия , а злополуката от понеделник беше
първата огромна злополука от десетина години насам.

Катастрофата накара авиационния регулатор да стартира двуседмична ревизия на бранша, която ще включва инспекции във всички районни бюра за надзор на въздушното придвижване, самолетни компании и институтите за образование на водачи, с цел да се подсигурява " безспорната " сигурност.

След злополуката " Чайна ийстърн ейрлайнс " и две дъщерни сдружения стопираха от употреба флота си от над 200 самолета " Боинг " 737-800.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР