Daily Express, ВеликобританияНови ракети, способни да предизвикат края на света,

...
Daily Express, ВеликобританияНови ракети, способни да предизвикат края на света,
Коментари Харесай

Daily Express: Смъртоносните ракети на Путин Сатана-II са готови за бойно дежурство

Daily Express, Англия

Нови ракети, способни да провокират края на света, се появиха на бойно дежурство в Русия, написа Daily Express. Те покриват цяла Европа и по-голямата част от Съединени американски щати. Преди да предизвика Москва, Западът ще би трябвало съществено да намерения за следствията.

Владимир Путин произнесе годишната си тирада за положението на Съюза две седмици преди президентските избори в Русия през 2024 година

Голяма част от речта му се концентрира върху продължаващия спор в Украйна, който мнозина считат, че ще доближи своята сериозна точка тази година.

Говорейки за западните страни, които може би обмислят изпращането на войски в Украйна, Путин сподели: „ Те би трябвало да схванат, че ние също имаме оръжия, които могат да поразяват цели на тяхна територия “, и заплаши с " спор с потребление на нуклеарни оръжия и затова заличаване на цивилизацията. "

Известно е, че Русия има близо 6000 нуклеарни бойни глави и през последните години създава ракети, способни да доведат до края на света.
За eдна от тях, междуконтиненталната балистична ракета (ICBM) RS-28 Sarmat, известна като Satan II ( " Сатана-II " ), се твърди, че е на „ бойно дежурство “ от предходната година.

Със зашеметяващата дължина от 35 метра, ракетата Satan-II тежи 220 тона и има няколко бойни глави с самостоятелни насочващи се единици. Това значи, че една ракета може да удари няколко цели по едно и също време.

Проектирана като правоприемник на истинската руска междуконтинентална балистична ракета " Сатана ", известна още като Р-36 или " Воевода ", новата ракета е в положение да носи по едно и също време 15 леки нуклеарни бойни глави.

Според Центъра за стратегически и интернационалните проучвания на Съединени американски щати обсегът на ракетата е от 10 до 18 хиляди километра, т.е. покрива цяла Европа и по-голямата част от Съединени американски щати.

Путин към този момент се изрече за ракетата Satan-II и сподели, че тя „ ще накара тези, които в разгара на неистовата, нападателна изразителност се пробват да заплашват страната ни, да се замислят “.

Според него тази ракета не наподобява на никоя друга, с която разполагат международните сили, и че всички нейни елементи се създават в страната, което разрешава на Русия да не зависи от други страни.

Джулиан Люис, ръководител на комисията по разузнаване и сигурност на Камарата на общините, сподели предходната година: „ Русия и западните нуклеарни сили имаха способността да се унищожат взаимно, откогато получиха стратегически нуклеарни бомбардировачи преди повече от 60 години, а по-късно и междуконтинентални балистични ракети. "

След това той добави: „ Новата ракета, която Путин показа като попълнение към арсенала му от оръжия за всеобщо заличаване, няма да има безусловно никакво влияние върху успеваемостта на нашите подводници с ракети Trident за нуклеарно въздържане. “

Русия насочва едва завоалирани закани за нуклеарна офанзива против Запада, откогато нейната специфична военна интервенция в Украйна стартира на 24 февруари 2022 година

Преди време Дмитрий Кисельов, водещ на държавен ефирен канал, даже сподели, че ракетата Satan II е способна да унищожи територия с размерите на Тексас или Англия.

 

Превод и редакция: ни

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР