Дафиновото дърво е известно със своите ароматни листа, използвани в

...
Дафиновото дърво е известно със своите ароматни листа, използвани в
Коментари Харесай

Отглеждане на дафиново дърво

Дафиновото дърво е известно със своите ароматни листа, употребявани в готварството, само че също по този начин и като едно елегантно и продължително декоративно растение. Отглеждането му в градината може да добави естетическо обогатяване на пространството. Устойчиво е на умерено студени температури и може да издържи леки зимни студове до -12 °C.

 HappyWoman_Astrology_1200x300

 

В тази публикация ще разгледаме главните стъпки и препоръки за сполучливото развъждане на дафиново дърво в личната градина.

 Отглеждане на дафиново дърво Отглеждане на дафиново дърво
Дафиновото дърво избира слънчеви места. Изберете място с директна слънчева светлина през по-голямата част от деня. Почвата би трябвало да бъде добре дренирана, с леко кисело или неутрално pH. Добавете щедро количество компост и перлит към почвата, с цел да подобрите дренажа и хранителната стойност. Това ще помогне за попречване на задържането на вода към корените и ще подкрепи здравия напредък на дафиновото дърво. Засадете дървото през есента или ранната пролет. Поддържайте разстояние от най-малко 2 до 3 метра сред другите дървета, с цел да им осигурите задоволително пространство за развиване. Дафиновото дърво изисква постоянно, само че умерено поливане. Поддържайте влажността на почвата, само че избягвайте застоя на вода. През сухи интервали осигурете в допълнение поливане. Извършвайте леко подкастряне, с цел да образувате мечтаната конструкция и размер на дървото. Премахвайте сухите или заболели клони за насърчаване на здравия напредък. През пролетта, преди започване на дейния интервал на напредък, прибавете повсеместен тор с уравновесено наличие на хранителни субстанции. Това ще подтиква растежа и здравето на дафиновото дърво. Отглеждането на дафиново дърво постоянно не е наранено от съществени заболявания или вредители. Въпреки това, следете за признаци на болести и предприемайте бързи ограничения при нужда. Събирайте листата, когато те са задоволително зрели, с цел да запазите аромата и усета им. Те се употребяват необятно в готварството, предоставяйки натоварен усет и мирис на разнообразни ястия.
 Отглеждане на дафиново дърво Отглеждане на дафиново дърво

С последователността на тези стъпки и препоръки, вашето дафиново дърво може да стане страхотна част от градината ви и източник на вкусни и ароматни добавки към вашата кухня. Внимание и грижа са ключът към сполучливото развъждане на това елегантно и потребно растение.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР