“Дадохме ясна заявка, че в тази комисия, която има една-единствена

...
“Дадохме ясна заявка, че в тази комисия, която има една-единствена
Коментари Харесай

Иван Иванов: Тези, които арестуваха Борисов, днес го пазят от може би нов арест. БСП няма да участва в това

“Дадохме ясна поръчка, че в тази комисия, която има една-единствена цел - да прикрие нечии закононарушения и депутати да не бъдат изправени пред закона, пък било то и някогашни министър председатели - Българска социалистическа партия няма по какъв начин да взе участие. Още от предходната седмица сме внесли план за решение, с което да се смъкна депутатския имунитет на Бойко Борисов и той да отбрани своята непорочност пред съда. ” Това съобщи националният представител от “БСП за България ” в предаването “Още от деня ” на Българска национална телевизия. 
Той изясни,че Народното събрание не е проверяващ орган, с цел да основава комисия по имунитетите, а постъпилото искане от прокуратурата е задоволително стимулирано. 
“В момента се играе един спектакъл. Тези, които избраха Гешев, в този момент са срещу него. А тези, които арестуваха Борисов, през днешния ден го пазят от може би нов арест ”, разяснява Иванов. 
Той напомни, че сигналът по “Барселонагейт ” е подаден от народни представители от Българска социалистическа партия. “Прокуратурата проспа 5 години, само че дано се даде ход на това дело. В последна сметка, не прокуратурата, а съдът има последната дума ”, уточни социалистът.  
Иванов бе безапелационен, че интервенцията “Чисти ръце ”, дали с Гешев, или  без Гешев, не би трябвало да стопира.  
По неговите думи не е била неточност присъединяване на Българска социалистическа партия в постоянния кабинет. Иванов се базира на разпределението на над 20 милиарда Лв. а нуждаещи се хора и слагането на началото на битката с модела на ГЕРБ, случили се по времето на ръководството с присъединяване на Българска социалистическа партия. Според него, в случай че държавното управление бе траяло своята работа, моделът към този момент е щял да бъде разграден. 
“Неразбираемото е за какво тези, които най-силно даваха поръчка, че ще се борят с този модел, в този момент са хванати ръка за ръка с ГЕРБ ”, сподели още Иван Иванов.  
“Имаме сериозното безпокойство, че от чутото в записа, който излезе от Политическа партия, всичко се случва малко по малко. Няма да допуснем да бъде оскърбен националният суверенитет посредством назначението на шефове на служби, които пазят нечии партийни или външни ползи ”, безапелационен бе депутатът от Българска социалистическа партия.  
“Войната в Украйна не би трябвало да бъде подклаждана с допълнителни оръжия и муниции, а би трябвало да стартират мирни договаряния и войната да завърши по изкусен път. Иначе опасността и за нашата национална сигурност може да стане действителна ”, напомни позицията на социалистите Иванов по отношение на даването на военна помощ на Украйна.  
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР