Дадохме една приблизителна статистика от януари месец. Има лек спад

...
Дадохме една приблизителна статистика от януари месец. Има лек спад
Коментари Харесай

Горещ барометър: Тренд посочи коя политическа сила е №1 днес

Дадохме една приблизителна статистика от януари месец. Има лек спад на доверието към ръководещите, само че той е нищожен, почти 1%. Водещата позиция съгласно проучванията ни се заема от ГЕРБ, а идващото място е за Българска социалистическа партия, с разлика 2%. Това съобщи Евелина Славкова от проучвателен център " Тренд " в утринния блок на Българска национална телевизия, представен от Блиц.   " Това, което прави усещане е, че огромните политически партии ГЕРБ И Българска социалистическа партия държат своя корав електорат.

Тази поддръжка не спада при динамичните политически обстановки и разногласия. По проучвания по-голямата част от хората не желаят предварителни избори. Ако не стане по-сериозно разтърсване, няма да има предварителни парламентарни избори. ГЕРБ остава първа политическа мощ, макар че доверието леко се топи. Правителството на Борисов ще направи всичко да изкара своя мандат ", добави тя. " Съвсем естествено е да има нарастване на дял от хората, които не желаят да гласоподават. Въпреки доста сериозната динамичност в политическия живот няма съществени промени в никоя партия. Изследванията демонстрират, че омбудсманът е с доверие от 62%, а президента с 63 %. Българинът е европозитивно надъхан ", сподели още Славкова.   " Нашето проучване е на база от 1100 души. Много сходни сме с сътрудниците от " Тренд ". Изследванията демонстрират, че има опазване на преднината на ГЕРБ, само че доверието се топи от средата на предходната година. С 26 % водят ГЕРБ, а процентите за Българска социалистическа партия са 22.

Много мъчно можем да определим тяхната точна поддръжка от народа ", съобщи Стефан Георгиев от проучвателен център " Афис ". " Увеличава се делът на хора, които не желаят да гласоподават, и които стават аполитични. По наши проучвания от май предходната година, делът на тези, които желаят опазване на това държавно управление е понижен двойно. Двойно се е нараснало и желанието за нови избори. Увеличава се и делът на хората, които желаят промяна на някой министър ", приключи Георгиев. 
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР