DACIA расте с 3% през 2021 г., а продажбите достигат

...
DACIA расте с 3% през 2021 г., а продажбите достигат
Коментари Харесай

DACIA достига топ 3 по продажби към частни клиенти в европа през 2021

DACIA пораства с 3% през 2021 година, а продажбите доближават 537 095, на пазар, белязан от пандемията и рецесията с електронните съставни елементи
По отношение на продажби към частни клиенти DACIA доближава рекорден пазарен дял от 6,2% и надлежно челната тройка в Европа за първи път
Този резултат се дължи на сполучливите нови генерации на Sandero (над 226 000 продадени бройки) и Duster (повече от 186 000 бройки)
Sandero остава най-продаваният модел към частни клиенти в Европа, както всяка година от 2017, а Duster е най-продаваният SUV към частни клиенти в Европа от 2018 година
С продажби, стартирали през март, Spring (27 876 продадени бройки) е към този момент водач на пазара на електрически коли. За единствено девет месеца поръчките на модела доближават 46 000

Атрактивността на DACIA е приета от както нови, по този начин и лоялни клиенти с растеж в продажбите и измежду двете групи. Тази наклонност ще продължи и през 2022 година с разширението на продуктовата гама и лансирането на новия Jogger

Увеличение в продажбите и пазарния дял
С растеж от 3,1% продажбите на DACIA доближават 537 095 единици през 2021 година при постоянен пазар, макар рестриктивните мерки, породени от пандемията и рецесията с електронните съставни елементи. Пазарният дял на DACIA се усилва с 0,1 пункта, на 3,5%.

Растежът на DACIA значително се дължи на известността на новата й гама измежду частните клиенти. През 2021 година европейският пазарен дял на DACIA на леки коли към частни клиенти доближава рекордните 6,2% и марката за първи път попада в топ 3 по продажби в този канал в Европа.
DACIA е водач по продажби към частни клиенти във Франция и Румъния и в топ 5 на други 9 европейски пазара (Италия, Испания, Португалия, Белгия, Австрия, Полша, Чехия, Словакия, Унгария и Хърватия). В Германия марката влиза в топ 10, а в Мароко резервира водачеството си.

Успехите на пазара на частни клиенти се дължат на сполучливите нови генерации на DACIA Sandero и DACIA Duster.

DACIA Sandero отбелязва 226 825 продажби през 2021 година, като близо 90% от тях са на третото потомство на модела. През 2021 година Sandero остава водач на европейския пазар на частни клиенти за пета поредна година. В някои страни Sandero е и най-продаваният автомобил във всички потребителски канали, което го прави вторият най-продаван автомобил в Европа.

DACIA Duster следва сходна сполучлива посока, оставайки най-продаваният SUV към частни клиенти от 2018 година насам. С 186 001 продадени бройки през 2021 година, Duster доближава повече от 2 милиона продажби от лансирането си през 2010 година

Със стартирането на продажбите през март, лансирането на DACIA Spring на пазара за електрически автомобили бележи голям триумф, с 27 876 продадени бройки и над 46 000 регистрирани поръчки до края на 2021 година Проектиран да направи електрическите коли допустимо най-достъпни за ежедневна приложимост, Spring се трансформира в любим на доста пазари, като 80% от клиентите на Spring са нови за марката.

МИКС ОТ НАЙ-ВИСОКО НИВО
Проектирана към главните потребности на потребителите, гамата на DACIA печели клиентите с най-оборудваните си равнища на съоръжение: 90% от клиентите на DACIA Spring са избрали Comfort Plus, 70% от продажбите на Sandero са Stepway, а 60% от клиентите на Duster са се спрели на равнище на съоръжение Prestige.

Този възторг към високото съоръжение е подсилен с растежа от 60% на завземане на нови клиенти (извън Renault Group). В същото време 75% от клиентите на DACIA възобновяват автомобила си с модел от марките на Renault Group.

ПОЗИТИВНА ПРОГНОЗА ЗА 2022
През 2022 година DACIA Jogger ще се причисли към редиците на към този момент сполучливата гама на марката. Като преоткрит 7-местен фамилен автомобил, Jogger ще отговори на потребностите на клиентите, търсещи комфорт, шир и модулност.

Стратегическият проект на DACIA ще продължи да се ползва през 2022 година с внедряването на новата еднаквост на марката както в мрежата (от първата половина на годината), по този начин и в продуктовата гама (в края на годината).

„ Днес DACIA е същински мотор на растежа на Renault Group. 60% от купувачите на DACIA идват отвън Renault Group и 75% от притежателите на DACIA избират да останат с модел от Renault Group, когато възобновяват автомобила си “, декларира Ден Ле Вот, основен изпълнителен шеф Dacia & LADA.

„ Този триумф се дължи на първо място на вълнението, което клиентите демонстрират, избирайки високите равнища на съоръжение за всички наши модели. Увеличението на както пазарния дял, по този начин и размерите е доказателство, че DACIA печели все по-голяма потребителска база. През 2022 година DACIA навлиза в нова глава от историята си, разгръщайки стратегическия си проект с лансирането на Jogger и новата еднаквост на марката. “

*Източник:
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР