Да знаете как да уважавате родителите си е от решаващо

...
Да знаете как да уважавате родителите си е от решаващо
Коментари Харесай

9 начина да покажете на родителите си, че ги цените

Да знаете по какъв начин да почитате родителите си е от решаващо значение, тъй като те са една от най-значимите връзки в живота ви. От детството си родителите ви са изпълнявали желанията ви, правили са редица жертви и постоянно са ви показвали пътя. Въпреки това, когато пораснахте и придобихте самостоятелност, вие развихте лично мнение и тогава евентуално започнаха различията.

Може би сте вярвали, че знаете повече от тях. Единствено неизменимата обич на родителите ви към вас е останала непрекъсната. Нищо не може да я накърни, защото това е най-чистата обич, която някой може да има. Те желаят в подмяна вашето почитание, обич и грижа.

Открийте дребните жестове и нещата, които можете да извършите, с цел да накарате родителите си да почувстват, че ги цените:

Обръщайте внимание на това, което споделят

Изключително значимо е да се преценявате с гледната точка на родителите си. Това не значи безусловно да вършиме всичко, което желаят. Важно е просто да им дадете да схванат, че оценявате гледните им точки, даже и да не сте съгласни с тях.

Изразете благодарността си

Малките жестове на признателност могат да имат огромно значение. Майка ви е стояла до леглото ви от самото начало, когато сте били заболели, и е работила без спиране дни и нощи, с цел да ви излекува. Баща ви също ви е помагал с няколко неща, до момента в който сте растяли. Бъдете признателни за тяхната отдаденост и съчувствие и когато те имат потребност от помощ, дайте им такава.

 родителите си

Дръжте ги в течение за това, което се случва с вас

Информирайте родителите си за значими събития в живота ви. Изключително значимо е да ги включвате в вземането на значими житейски решения, защото това отразява уважението ви към техните възгледи. Най-малкото те би трябвало да са наясно дали има човек до вас, дали мислите да си купите жилище, да сменяте работата или пък какво е здравословното ви положение.

Бъдете търпеливи

Възможно е да има случаи, когато родителите ни не са съгласни с нас, което може да провокира разногласия. Изключително значимо е да запазите самообладание и да се постараете да предадете гледната си точка при такива условия внимателно. Помнете, че даже и да знаете, че те не са прави, в последна сметка те желаят най-хубавото за вас.

 родителите си

Поставете се на тяхно място

Опитайте се да не спорите и да не омаловажавате родителите си, когато те показват мнение, друго от вашето. Приемете разликата в поколенията сред вас и тях и се пробвайте да разберете техните доводи. Ако можете, отделете малко време и търпеливо обяснете своята позиция.

Не забравяйте да се извините

Обичайно е родителите и децата да не са съгласни и да имат различия, а от време на време вършим неточности в преценката си, тъй като сме разчувствани. Никога не се колебайте да изразите разкайване, в случай че смятате, че сте се държали зле с родителите си.

Бъдете почтени с тях

В основата на всяка връзка е откритата полемика. Докато сме млади, постоянно описваме на родителите си всяка детайлност от живота си, само че с напредването на възрастта започваме да крием от тях някои неща. Бъдете почтени, откровени и споделяйте това, което мислите в действителност.

 9 метода да покажете на родителите си, че ги цените

Не ги дръжте виновни

Не обвинявайте родителите си, в случай че нещата в живота ви не вървят по проект. Помнете, че те са създали всичко допустимо и към момента го вършат. Понякога би трябвало да приемем, че не можем да имаме всичко, което желаеме.

Не предавайте доверието на родителите си

Един от методите да покажете почитание към родителите си е като избягвате дейности, които понижават вярата им във вас. Уверете се, че в никакъв случай не приемате доверието и вярата им във вас за даденост. Не ги лъжете и не правете нещо, с което те да изгубят доверието си във вас. Знаете, че то елементарно може да си тръгне, само че доста мъчно се връща назад.

Оценете тази статия
Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР