Да, вярно е, че на оптимизъм може да се

...
Да, вярно е, че  на оптимизъм може да се
Коментари Харесай

US доцент разкри 3 oсновни ползи за здравето от положителното мислене

Да, правилно е, че " на оптимизъм може да се научим, тъкмо като на ново умеене или занимание ", споделя доктор Джон Тауер, доцент по логика на психиката в Университета Свети Томас в Сейнт Пол, Минесота. Няколко трика: Опитайте се да се усмихвате, когато се чувствате подтиснати ( да сте ядосани или тъжни, когато се усмихвате, е доста мъчно, споделя Тауър) и по-често благодарете – изразяването на признателност ви оказва помощ да видите света с повече Положителна светлина. Нуждаете се от повече мотивация, с цел да кажете " Да мога! " тайфа? Помислете за това:

Няма да се разболявате толкоз постоянно

Хората, които чакат да се случват хубави неща, имат по-силна имунна система, съгласно проучванията на Университета в Кентъки. " Когато почувствате оптимизма, хормоните, повишаващи имунитета, като окситоцин и хормони на растежа, могат да се задействат ", споделя авторката на проучването, лекар Сузане Сегерстрьом.

И това е забавно: Д-р Михаил Полуектов: Може да заспите за минута с дихателни извършения

По-малко евентуално е да получите удар

" Оптимизмът е обвързван с по-бавното струпване на плака в артериите, което може да докара до инсулт ", споделя Ерик Ким, водещ създател в проучването на Университета в Мичиган, който открива, че колкото по-положителни са хората, толкоз по-нисък е шансът им да получат удар.

Ще взимате по-добри решения.

" Отрицателните страсти могат да доведат до тесногръдство, а хората, които се усмихват са склонни да бъдат по- гъвкави, " в обмисляне на общата картина, споделя доктор Карим Джонсън, който е началник на изследване по тематиката в „ Temple University”.

Например, в случай че купувате кола, само че се притеснявате, че вашите другари ще мислят, че тя не задоволително съвременна, можете да извършите своя избор единствено въз основа на това, по какъв начин наподобява колата и да не отдадете задоволително значение на това, по какъв начин вози колата или за сигурността й.

Е в този момент убедихте ли се какъв брой може да ви помогне позитивното мислене?
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР