Да, точно за онзи сочен шоколадов сладкиш става дума. Толкова

...
Да, точно за онзи сочен шоколадов сладкиш става дума. Толкова
Коментари Харесай

Лесна рецепта за шоколадов сладкиш

Да, тъкмо за оня апетитен шоколадов сладкиш става дума. Толкова елементарен за подготвяне, толкоз апетитен като резултат! Преди години, рецептата за сладкиш Негърче беше една от най-популярните предписания в домашната кухня. Малко позабравен, Негърче е сладкиш, който ще се хареса на всеки фен на шоколадовия усет. Прекрасен за десерт, съвършен за почерпка или пък за композиция със следобедното кафе, Негърче заслужава да се завърне измежду обичаните сладкиши и да влезе още веднъж в българската кухня.
Прочетете още
Необходими артикули:

За блата:

яйца - 2 броя

брашно - 2 чаени чаши

кисело мляко - 1 чаена чаша

олио - 1/2 чаена чаша

хлебна сода - 1 чаена лъжица

какао - 3 супени лъжици

ванилии - 1 брой

краве масло - 120 грама

какао - 3 супени лъжици

захар - 1 чаена чаша

За глазурата:

захар - 3 супени лъжици

Начин на подготвяне:

Първата стъпка от рецептата за сладкиш Негърче е подготовката на течната примес. Разбивате яйцата дружно със захарта, добавяте олиото и още веднъж разбивате. Киселото мляко разбърквате със содата и откакто шупне го добавяте към другите разрушени съставки, добавяте и ванилията. Пресявате брашното дружно с какаото и ги добавяте към течната примес при непрестанно безредие.

В тава поставяте хартия за печене и изсипвате сместа. Печете в авансово загрята на 180 градуса фурна за към 25-30 минути, като проверявате дали блатът е подготвен като го бучнете с съчка за зъби, в случай че излезе суха, то блатът е изпечен.

Готовата основа за сладкиш Негърче оставяте да изстине. Междувременно в дребна тенджера или касерола слагате 3-4 супени лъжици вода, разбърквате ги със захарта и какаото за глазурата и слагате сместа на котлона. Добавяте и кравето масло. След като глазурата стане хомогенна примес поливате с нея, още до момента в който е топла блатът. Сладкишът Негърче режете на ромбове.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР