Да танцуваш за свободата си - под това мото Лвовската

...
Да танцуваш за свободата си - под това мото Лвовската
Коментари Харесай

Да танцуваш за свободата си: Националният балет на Лвов играе “Дон Кихот“ в Пловдив

" Да танцуваш за свободата си " - под това мото Лвовската национална опера и балет ще гостува в Пловдив. Артистите ще показват спектакъла " Дон Кихот " на 13 юни от 20 ч. в зала " Сила ".
Прочетете още
Вечният разказ на Сервантес ще оживее пред нас посредством красиви танци, поставяйки като че ли един от най-важните въпроси в наши дни - в действителност ли свободата е най-ценното богатство? Как се реализира? Възможна ли е?

Свободата на изпълнителите от Лвовската национална опера и балет е свободата на Дон Кихот, отвън пространството. Тя е в душите, които танцуват без да атакуват, харесват със сърце, пазят без да упрекват и обичат без да изискват.

Всъщност пътуването на героите през Испания е пътешестване към свободата, към желанието за правдивост. Честният, самоуверен и смел рицар Дон Кихот, в чийто облик всички ние желаеме да имаме вяра, по този начин както имаме вяра в движещата мощ на любовта и добротата, е същински противовес на света, в който ни се постанова да живеем - оттатък книгите и танца.

Заслужилите актьори от Националната опера и балет на Украйна ще показват изящното изкуство и ще потопят българската аудитория в свободолюбивия свят на “Дон Кихот ”. Като че ли това е свободата - да действаме без боязън, без упования, със размах, без превземки и с общия език на изкуството, което съумява да ни покаже, че Дон Кихот не е “живял “ на вятъра и си е коствало да се бори с вятърните мелници.

Билети се продават на kupibileti.bg и ticketstation.bg.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР