Да спрем с провокативните действия, защото всичко добро, което съществува

...
Да спрем с провокативните действия, защото всичко добро, което съществува
Коментари Харесай

Борисов към Османи: Да спрем с провокациите, защото всичко добро между двете страни може да загубим за един миг

Да спрем с провокативните дейности, тъй като всичко положително, което съществува сред нашите две страни, може да бъде изгубено за един момент. България и районен съд Македония имат общ път към Европа и сме на близки като страни и народ. Това съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов, който одобри външният министър на РСМ Буяр Османи в централата на партията, съобщи БГНЕС.

В началото на срещата Борисов напомни, че с помощта на България РСМ и Албания са почнали договаряния за участие в Европейския съюз: „ Хубавата работа, която свършихме с решението на българския парламент за предоставяне на път РСМ и Албания, е извънредно значима за нас. ГЕРБ свърши тази работа “.

В същото време той акцентира, че поредност от произшествия и провокации в РСМ против България са основали напрежение у нас.

Сред тях са неприятният случай с освиркването на българския химн по време на футболния мач сред националите ни. „ Гледах мача и се питах, ние всичко направихме за РСМ в българския парламент, а за какво ни освирквате. С какво сме заслужили сходно държание? Какво ви направихме неприятно? Този въпрос си задава всеки българин “, сподели Борисови добави, че ГЕРБ са победили на изборите и поради това, че българинът е оценил това, което направихме за РСМ, тъй като са най-близкият до нас народ.

Другият противен миг е обвързван с приемането на Закона за сдруженията, който в действителност е ориентиран против разкриването на български клубове в РСМ. Борисов счита, че е добре този закон да бъде изпратен до Венецианската комисия, която да се произнесе по него.

„ Не е работа да ви се месим, само че с този закон също предизвикахте остра реакция в България. Ние нещо като не сме сигурни дали е положително или не чак толкоз положително постоянно го изпращаме на Венецианската комисия, с цел да ни даде съвет дали е вярно или не “, съобщи водачът не ГЕРБ и добави, че би било добре, в случай че македонският парламент забави неговото влизане в действие, с цел да чуе първо мнението на Венецианската комисия. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР