Да сложим ред в енергетиката. Този призив отправи към пленарната

...
Да сложим ред в енергетиката. Този призив отправи към пленарната
Коментари Харесай

Рамадан Аталай: Да сложим ред в енергетиката, да върнем Иван Иванов начело на КЕВР!

Да сложим ред в енергетиката. Този апел насочи към пленарната зала зам.-председателят на парламентарната комисия по енергетика Рамадан Аталай, депутат от Движение за права и свободи, по време на дебатите по проекторешението да връщане на Иван Иванов като началник на КЕВР.

То бе импортирано от „ Има подобен народ”, откакто през вчерашния ден „ Продължаваме промяната”, „ Демократична България” и Българска социалистическа партия отхвърлиха да включат в дневния ред на Народно събрание аналогичното проекторешение, подадено от Движение за права и свободи. Същото предложение имаше и ГЕРБ.

Връщането на Иванов се постанова, откакто Конституционният съд разгласи за противоконституционен избора на новия ръководител на КЕВР Станислав Тодоров. Това значи, че той въобще не е бил избиран и на поста остава Иван Иванов. Това обаче би трябвало да бъде доказано с решение на Народното събрание.

Нека преди да си отидем от тази зала и да се явим на избори, да подкрепим решението, което ни е препоръчано, прикани Аталай. И сподели, че е отдръпнал своето проекторешение, тъй като това на Има Такъв Народ е идентично и желае да има консенсус.

Вашето време свърши, сътрудници, само че това не значи, че нямате право да се явите още един път на избори и да се върнете тук към този момент по-обучени и по-опитни, сподели Аталай и напомни, че Народното събрание е приел доста противоконституционни решения – от мораториума върху цената на тока до избора на началник на КЕВР.

Вие продължавате да се държите надменно, както не би трябвало да се държи един депутат, сподели още Аталай. Моля „ Промяната” – продължавате ли я, приключвате ли, не знам, да поддържа решение, бъдете мъже, моли Рамадан Аталай.

И съобщи: „ Поне не давайте опция на Кирил Петков да влезе и в нуклеарната енергетика. От през вчерашния ден натиска ръководителя да подпише неща, които не се разграничават от двата кораба, за които подписаха в Америка.”.

Да натиснем зеленото копче и по живо по крепко на избори - нека да се забележим и в идващия парламент, заключи Аталай.

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в!

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР