Да Силва и Зеленски имали уговорка да се срещнат в

...
Да Силва и Зеленски имали уговорка да се срещнат в
Коментари Харесай

Лула да Силва: Срещата със Зеленски пропадна, защото той закъсня


Да Силва и Зеленски имали спогодба да се срещнат " в 15:15 ч. "  

" Изчакахме и получихме информация, че той е просрочен ", съобщи бразилският президент, като акцентира, че украинският му сътрудник " не се е появил ". " Явно е имал срещи и не е могъл да пристигна ", позволи Лула да Силва.

По-рано Зеленски омаловажи обстоятелството, че не се е срещнал с бразилския си сътрудник съобщи, че евентуално повода да не се състои подобен диалог е в графика. 

Помолен да разяснява на конференция дали е отчаян, че не е имало такава среща, той съобщи, че съгласно него разочарованието е по-скоро за бразилския водач. " Мисля, че това го разочарова ", сподели той, усмихвайки се и предизвиквайки смях измежду репортерите. 

Зеленски се срещна с редица международни водачи в коридорите на срещата на върха в Хирошима като част от обиколка, за която се счита, че цели да завоюва страните от по този начин наречения Глобален юг за украинската идея в спора с Русия. 

Неотдавна Луис Инасио Лула да Силва разкритикува съветската инвазия в Украйна, само че съобщи, че никой не приказва за мир и пожела да се приказва повече за мир в това, което той назова " безумна война ". Бразилският президент прикани в края на април за основаването на " група за мир ", която да посредничи за постигането на съглашение сред Русия и Украйна.

Володимир Зеленски пък дефинира като популисти водачите, които споделят, че са неутрални във връзка с войната в Украйна. Без да посочва имена, той сподели, че " има някои водачи, които не са идвали в Украйна нито един път, които не са виждали какво донесе бруталната съветска експанзия и които не схващат за какво е значимо да пазиме живота на хората ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР