“Да си спомняш може да бъде удоволствие, но и проклятие”,

...
“Да си спомняш може да бъде удоволствие, но и проклятие”,
Коментари Харесай

Специално издание не непознатиТЕ за 75-я рожден ден на Стефан Данаилов

“Да си спомняш може да бъде наслаждение, само че и проклятие”, признава Стефан Данаилов в премиерния тв филм “Различният” на режисьорите Ема Константинова и Георги Тошев, който bTV ще излъчи тази събота от 15:00 часа. Вдъхновен от автобиографичната книга на огромния артист “Романът на моя живот”, филмът демонстрира за първи път надълбоко защитавани фамилни секрети, фотоси на родителите и дребния Стефан, както и “отрязани” фрагменти от известни български филми с негово присъединяване.

В “Различният” са включени любопитни документирани моменти от живота на Мастъра през 60-те и 70-те години, открити от Георги Тошев в архива на Националната филмотека и непоказвани до в този момент. Екипът на продукцията е събрал фрагменти от творчеството на Ламбо от първия му филм - “Следите остават”, до последния - “Правила”, сниман през предходната година. “Киното ме направи известен и обичан. Донесе ми доста наслада и веселие”, признава той пред Жоро Тошев. Споделя искрено за пропуснатите шансове, красивите партньорки и заблудите в специалността. Пред камерата на Румен Василев артистът за първи път споделя за какво не са го пуснали да снима на запад по време на социализма, когато е имало интерес към него.

Филмът “Различният” е подаръкът на bTV Media Group към известния артист в деня на неговия 75-и рожден ден. Последните си функции Стефан Данаилов снима в известните сериали на bTV “Стъклен дом” и “Фамилията”. Най-интересните подиуми са включени в документалната лента.

Как минава през днешния ден денят на най-обичания и сниман български артист, какво го кара да продължава да взима класове по актьорско майсторство в НАТФИЗ и кои са огромните борби, които води и до през днешния ден, феновете ще схванат тази събота, 9 декември, от 15:00 часа в „ Различният” по bTV.

Снимки: Българска национална филмотека
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР