Да си неутрален не може да е позиция в 21

...
Да си неутрален не може да е позиция в 21
Коментари Харесай

Политизирането на модата или защо неутралитетът вече не е секси

Да си " безпристрастен " не може да е позиция в 21 век. Тук не приказваме за политика, а за всички сфери на публичния живот, в това число мода, изкуство, спорт. Докато светът се обръща с главата надолу, не върви рекламите в списанията да продават розови фантазии, които може би в никакъв случай няма да се осъществен.

Политическата интензивност на известните марки в модата към този момент е неизбежна тематика. Тенденцията марките да се ангажират с публични дела стартира да набира мощ около придвижването Black Lives Matter в Съединени американски щати. Преди това по-голямата част от фирмите се стремяха към " неутралитет ". Понякога излизаха с някой обществен девиз или по-важна самодейност и толкоз.

В началото на декември в Париж преподавателите Каролин Арделет и Бенджамин Симануер показаха огромно изследване по тематиката за активизма в модата, взаимно с Института по бизнес администрация към Сорбоната. Това стана в границите на събитието за устойчива мода Fashion Reboot, проведено от Френския институт за мода.

Двамата преподаватели дават образци с персони, които посредством облеклото си на обществени събития демонстрират поддръжка за политическа позиция или идея.

,,Тези звезди поемат риска да провокират спорни реакции и да бъдат отхвърлени от част от почитателите си. Рисковано е, само че им разрешава да се откроят от масата и да основат характерна връзка с публиката. Хората желаят да използват по метод, който е в сходство с техните полезности. Точно както звездите, те ще създадат избор на дреха съгласно вярванията си. Имаме възприятието, че политизирането на модата, което бе доста мощно през 80-те и 90-те години на 20 век, се завръща по нов метод. Поискахме да разберем повече посредством непоколебим теоретичен метод ", изясни академичното дуо.

 Nike, Колин Каперник реклама, ръгбист, расизъм, расова дискриминация,
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР