Да си на преклонна възраст и да имаш планове да

...
Да си на преклонна възраст и да имаш планове да
Коментари Харесай

90-годишната служителка в McDonald's Япония, която иска да работи поне докато навърши 100 години

Да си на напреднала възраст и да имаш проекти да работиш най-малко до навършване на 100 години - звучи необикновено, само че това е истина., която е най-възрастната жена чиновник в McDonald`s в Япония. Хонда споделя, че работата е ключът към нейното здраве и че възнамерява да продължи, до момента в който навърши най-малко 100 години. За нея споделя локално издание, а историята е представена от Business Insider.

" Никога не съм пропущала промяна, поради болест. Работата и диалозите с младежи ме карат да се усещам жива ", споделя Хонда. Тя живее в град Кумамото.

Един характерен работен ден стартира с 20-минутно пътешестване до ресторанта на Макдоналдс в Кумамото. Тя работи пет дни в седмицата, като стартира тричасовите си смени в 7:30 сутринта, като мете ресторанта.

Тя е най-възрастната служителка в McDonald`s Japan, само че най-възрастният служащ в страната в колоса за бързо хранене е 95-годишната Йошимицу Ябута, съгласно японската медия SoraNews24.

Историята на Хонда е забавна. Налага й се да напусне предходните си работни места като здравна сестра и чистачка, тъй като за тези работни места има наложителна възраст за пенсиониране, която тя минава - 61 години като здравна сестра и на 67 години като чистачка, макар, че желае да продължи да работи. По-късно тя кандидатства за работа в McDonald`s през 2000 година, а концепцията идва от щерка й.

Макар и да звучи необикновено толкоз възрастен човек да работи и то не лека работа, това в Япония не е напълно извънредно събитие. Страната има огромен проблем - най-възрастното население в света, като близо една трета от популацията е на 65 и повече години. Това значи, че в Япония има над 36 милиона възрастни, по данни от отчет на Световния стопански конгрес от 2023 година и над 9 милиона чиновници на над 65 и повече години, които съставляват над 10% от националната работна мощ, съгласно държавни данни.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР