Да си купиш скъпо луксозно возило винаги изглежда изкушаващо. Но

...
Да си купиш скъпо луксозно возило винаги изглежда изкушаващо. Но
Коментари Харесай

По-по-най автомобилите във всички категории

Да си купиш скъпо първокласно возило постоянно наподобява изкушаващо. Но какво пък, в случай че заложим на някой извънредно другоземен и ексцентричен автомобил, с който може да сме в крайник с модата, само че сигурно бихме впечатлили?

Със сигурност бихме съумели, в случай че изберем нещо, което е отвън обичайните критерии за просто добра или даже лъскава кола. Например някой извънредно огромен автомобил или пък с дребна количка, която бихме могли надали не да носим на разположение.

В случай, че бихте заложили на нещо такова, вижте за хрумвания класацията, готова от TitleMax, в която са посочени най-големите и най-малките в разнообразни категории коли:

Дължината

 Peel P50
Източник:

Peel P50

Най-дългият модел е разработка на Daimler от 2016 година - Mercedes-Maybach Pullman, който е с дължина от близо 6,5 метра. Неговият конкурент пък е английският модел Peel P50, който е създаден за първи път през 1962 година и е дълъг едвам 1,34 метра.

Ширина

 Chrysler Crown Imperial
Източник:

Chrysler Crown Imperial

Тук първенецът е Chrysler Crown Imperial от 1954, който е необятен цели 2,10 метра. Срещу него още веднъж застава Peel P50 със своите 99 сантиметра.

Височина

 Lotus Eleven
Източник:

Lotus Eleven

При колите спечелилият на височина е създаден много от дълго време - при започване на 20-ти век. Става въпрос за Fiat 60 HP, който е висок над 2,5 метра. От друга страна единствено 81 сентиметра е височината на Lotus Eleven, създаван сред 1956 и 1958 година.

Тежест

 Хитлер се вози на Mercedes-Benz 770 W150 през 1938 година
Източник:

Хитлер се вози на Mercedes-Benz 770 W150 през 1938 година

Тук още веднъж се появяват двама съперници от нагоре - Mercedes и Peel P50. Първият може да се похвали със своите 4800 кг при модела Mercedes-Benz 770 W150, а вторият може да се носи на разположение с едвам 9 кг.

Най-много конски сили и най-голяма скорост

 Bugatti Veyron Super Sport
Източник:

Bugatti Veyron Super Sport

В първата категория влиза Koenigsegg Regera с 1499 конски сили, а във втората - Bugatti Veyron Super Sport с оптималната скорост от 431 километра в час.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР