Да си имаш у дома жива плюшена играчка е много

...
Да си имаш у дома жива плюшена играчка е много
Коментари Харесай

Хранене на куче бобтейл

Да си имаш вкъщи жива плюшена играчка е доста прелестно, само че и отговорно занятие. Тези, които не се боят да поемат тази отговорност, могат да си вземат за домакински любим куче от породата бобтейл. Така се назовава староанглийската овчарка, което демонстрира, че става въпрос за антична порода пастирски кучета.

Старите породи са по предписание издръжливи животни, щом са оживели през вековете и стигнали до нас. Това нормално са не изключително претенциозни кучета, които се задоволяват с малко и са доста витални. Храненето на бобтейл не е комплицирано за стопаните с днешните многочислени оферти.

Бобтейлите в действителност нямат основни условия по отношение на храната. Може да се каже, че диетата им се заключава до съществени храни. Макар че имат много впечатляващи размери, те не са от животните с огромен вкус и се хранят много умерено.

Честотата на поднасяне на храна следва главните правила при кучетата - дребните кутрета имат потребност от 6 хранения на ден, подрастващите се задоволяват с 3 порции, а възрастното животно яде 2 пъти дневно.

Предложенията за подготвени, фабрично приготвени храни са многочислени и всеки собственик може да възползва от тях, защото храните са обогатени с всички нужни съставки за вярното развиване на кучето, стига да са от премиум клас.

Ако желанието на стопанина е към естествено хранене с домашно сготвени ястия, тогава би трябвало да се следват някои съществени рекомендации.

Основа на храненето на кучето е месото. Бобтейлът се нуждае от постно месо като пилешко, телешко, заешко, агнешко в доза по половин кг дневно за възрастно животно.

 Храни за староанглийска овчарка

Допълнение към месната диета са елдата, оризът за кучета, овесената каша, а могат да се прибавят и варени зеленчуци за кучета. Подходящи са морковите, тиквичките, доматите, тиквата и други. Протеините могат да се набират и с риба един път седмично. Малките кученца могат да ядат единствено варена риба, само че на огромните може да се дава и сурова, стига да е попарена преди този момент.

За вярно развиване на скелетната конструкция би трябвало да се прибавят млечни артикули към храната на кучето бобтейл - мляко, кефир, заквасена сметана, извара и други.

Правилното и разнообразно хранене на староанглийската овчарка е поръчител за положително здравословно положение и кондиция на домашния любим.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР