Да седнете на бюрото, да се взирате в компютъра през

...
Да седнете на бюрото, да се взирате в компютъра през
Коментари Харесай

Вижте в какво ни превръща офисът!

Да седнете на бюрото, да се взирате в компютъра през целия ден, пригърнали клавиатурата си и други нормални държания в служебния живот пагубно ще се отразят на тялото ви с течение на времето. Fellowes, английска компания за офис техника, поръча реален модел в цялостен размер, с цел да си визиите идния пъкъл реалистично. Ето по какъв начин.
Поведенческият футурист Уилям Хигам работи с екип от здравни специалисти за изследване на данни, събрани от повече от 3000 офис служащи в Германия, Франция и Обединеното кралство. Резултатите от изследването демонстрираха, че 9 от 10 английски офис служащи считат, че тяхното неприятно здраве се предизвиква от работната им среда, което води до проблеми с очите, натегнатост,  главоболие и болки в гърба.
Ема - моделът в естествен размер - беше основана като предупредителна страшна приказка, с цел да показва по какъв начин служебните привички могат да повлияят на тялото във времето. Ема е с прегърбена стойка, с помощта на прекарването на часове всеки ден надвесена над клавиатурата си и подут кръговиден стомах заради липса на извършения. Освен това тя има зачервена кожа на петна, която демонстрира индуцирана от стрес екзема. Очите са сухи и зачервени поради дългогодишно взиране в екрана. " Бонус " са разширените вени на краката, породени от дълготрайно седене и неприятна циркулация на кръвта и лимфата.
Хигъм съобщи пред „ Индипендънт “:
„ Докато не създадем радикални промени в работния си живот, като да вземем за пример да се движим повече, да обърнем внимание на стойката си по бюрата си, да вършим постоянни почивки за разходки или да обмислим подобряването на работното си място, нашите офиси ще ни създадат доста заболели. "
Ако работите в офис, има няколко метода, по които можете да си помогнете в битката с идните проблеми със здравето. Продължителното седене е обвързвано с увеличение на тежестта, сърдечно-съдови болести и когнитивен спад. Поискайте от работодателя положително бюро и стол и правете раздвижващи почивки постоянно. Това са първите условия, с които да си помогнете. Други препоръки включват слизане по стълбите вместо асансьора, паркиране по-далеч от офис постройката и всеки ден да се разхождате колкото се може по-често.
Не забравяйте, че би трябвало да следите позата и стойките си през целия ден, без значение дали седите или стоите. Помислете за очила, блокиращи синя светлина, с цел да отбраните очите си от екрана на компютъра. Друг значим метод да поемете контрола над здравето си и да избегнете здравословните проблеми на работното място, е да намерите способи за дейно ръководство на равнищата на стрес.
Източник 
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР