Да се завърши основно образование по бързата процедура позволява проект,

...
Да се завърши основно образование по бързата процедура позволява проект,
Коментари Харесай

Как може да се завърши основно образование по бързата процедура?

Да се приключи главно обучение по бързата процедура разрешава план, наименуван „ Нов късмет за триумф “ на хората над 16-годишна възраст. Така 5, 6 и 7-ми клас общо, могат да се вземат за към една година, по три месеца за всеки от тях и по няколко седмици за подготовка и явяване на изпитите. За времето, прекарано в учебно заведение, курсистите получават стипендия, както и уверение, което не е удостоверение за приключено главно обучение, то обаче им дава същите права. Според просветното ведомство образователната стратегия за тези курсове е направена по този начин, че да се получават всички компетентности, заложени в стандарта за общообразователна подготовка.
 
Една от формите на образование, планувани в новия учебен закон е задочната. Тя дава опция на възрастни хора да завършат 5, 6 и 7 клас с двойно по-малък брой часове, в сравнение с са тези в курсовете, изясни Евгения Костадинова, началник на плана от Министерството на образованието, в отговор на въпроса задоволителни ли са трите месеца за довеждане докрай на един образователен клас.
 
„ Нещо повече - във формалното обучение, учебното, едно лице над 16 години може да се запиши в независима форма на образование, без да има нито един присъствен час, т.е. без да е обучаван в курс, само че от него се изисква да отиде и да постави изпити “, сподели Костадинова.
 
След курсовете и сполучливо полагане на изпитите, обучаемите получават уверение, което не е удостоверение за приключено главно обучение, само че на процедура дава същите права:
 
„ Те не получават същия оня документ, който се издава от формалното обучение, тъй като това е неофициално образование, само че документът, който получават им дава същите права, каквито им дава документът удостоверение за главно обучение “, добави Евгения Костадинова.-->
 
Всеки от курсистите получава стипендия - по 4 лева за присъствен ден, както и още 15 лева при сполучливо полагане на всички изпити за съответния клас, разясни още Евгения Костадинова.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР