Да се заложи задължителен срок от 1 месец, в който

...
Да се заложи задължителен срок от 1 месец, в който
Коментари Харесай

“Спаси София” предлага решение на проблема с изоставените автомобили

Да се заложи наложителен период от 1 месец, в който районните администрации в София преглеждат сигнали на жители за излезли от придвижване коли, паркирани на общинска територия, и за издаване на заповеди за тяхното унищожаване. Това плануват оферти за промени в отрасловата разпоредба, импортирани от общинския консултант Борис Бонев от гражданската организация ”Спаси София ”.
Сдружението бе основател и на измененията, свързани с изоставените коли, признати наскоро от Министерски съвет. Новият отчет е качен на уеб страницата на Следствен отдел към окръжна прокуратура, като до идващия петък - 19 февруари, по него могат да се вършат оферти, допълнения и мнения.

Бонев стимулира поправките с това, че в настоящата разпоредба няма обвързващи периоди за разглеждане на сигнали и за издаване на заповеди за наложително пренасяне на излезли от приложимост МПС. " Въвеждането на периоди от един месец и за двата процедурни стадия ще форсира и усъвършенства процеса по унищожаване на ИУМПС от публичните площи. При неналичието на сходни периоди премахването на ИУМПС има по-скоро пожелателен, в сравнение с задължаващ темперамент и може да бъде на практика отлагано за неустановен интервал от време. Поради това се следи и дисбаланс в интензитета на унищожаване на ИУМПС в другите административни региони на Столичната община, предвид на особеното ръководство на всеки от регионите ", се показва в претекстовете към отчета. Той към този момент бе прегледан от транспортната комисия в Столичния общински съвет, която обаче не го гласоподава точно тъй като документът е в стадий на публични съвещания.

Според Бонев общинската разпоредба има потребност и от още прецизиране, защото в нея има и други празноти и административни тежести. " Спаси София " предлага да отпадне задължението в състава на общинските комисии, извършващи процедурата по повдигането на ИУМПС, да участва представител на Столична дирекция на вътрешните работи. " При извършени съвещания с районни кметове се открива, че условието за съществуването на представители на Столична дирекция на вътрешните работи основава съществени компликации за сформирането на комисията и за реализирането на нейната активност. За разлика от чиновниците на Столичния инспекторат и районните администрации, Столична дирекция на вътрешните работи е обособена държавна конструкция, която не е на послушание на Столичната община. Липсва справедлива или законово избрана нужда от съществуването на представител на Столична дирекция на вътрешните работи в комисията. В хипотезата, в която е належащо осъществяването на информации по отношение на съответни МПС, то същите могат да бъдат осъществени след това посредством условие на документи и/или сведения от органите на Министерство на вътрешните работи, респективно Столична дирекция на вътрешните работи ", написа в претекстовете.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР