Да се удължи срокът за регистрация на кладенците, които се

...
Да се удължи срокът за регистрация на кладенците, които се
Коментари Харесай

Предлагат нов срок за регистрация на кладенците

Да се удължи срокът за регистрация на кладенците, които се употребяват за лични потребности. Това плануват два законопроекта за промени в Закона за запазване на околната среда, които са импортирани в Народното събрание.

Единият е на депутати от ГЕРБ и предлага крайният период за регистрация да стане 28 ноември 2023 година, а не както е в този момент – 28 ноември тази година.

Припомняме, че от Министерството на околната среда и водите предизвестиха, че притежатели на водовземни уреди за подземни води – кладенци, сондажи, герани, каптирани извори, дренажи и други, би трябвало да ги записват в период до 28 ноември т.г.

Водовземните уреди, които не са регистрирани в този период, не могат да бъдат употребени и подлежат на разпродажба за сметка на техния притежател, който носи и наказателна отговорност.

Освен ГЕРБ депутати от Българска социалистическа партия също оферират срокът за регистрация на кладенците да се удължи и то с три години – до 28 ноември 2025 година

Срокът за регистрация на кладенци изтича

Една от аргументите за отсрочване на периода е неналичието на административен потенциал на басейновите дирекции в страната, макар опцията заявки да се подават и посредством кметовете и кметските наместници, написа в претекстовете към законопроекта.

Според депутатите това ще позволи  и да се организира осведомителна акция, което поради пандемията не се е случило.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР