Да се спре консумацията на червени меса е обичайна препоръка

...
Да се спре консумацията на червени меса е обичайна препоръка
Коментари Харесай

Учените още спорят полезно или вредно е червеното месо

Да се спре потреблението на червени меса е нормална рекомендация на диетолози и други лекари, с цел да се предпазим от рак и проблеми със сърцето, написа Агенция Франс Прес.
 
Нови изследвания демонстрират обаче, че картината надалеч не е толкоз ясна, като рисковете от консумация на червени меса са ниски, а данните, че този тип храна е нездравословна са несистематични.
 
В оповестени в Годишник на вътрешната медицина (Annals of Internal Medicine) рекомендации, комисия от откриватели от седем страни пишат, че " възрастните могат да продължат потреблението на непреработени червени меса ".
 
Съветът, който незабавно провокира рецензия от други експерти, споделя още, че възрастните могат да продължат да употребяват и обработени меса.
 
Прегледът на тематиката, който беше оповестен в вестник, редактиран от Американската гилдия на лекарите, анализирал голям брой проучвания и систематизирал данните. Оказало се, че намаляването на потреблението на червени меса с три порции седмично, смъква смъртността от рак със седем случая на 1000 души.-->
 
Учените настояват, че това е нищожен %, а също така данните, употребявани с цел да се реализира тази статистика, били с " невисок % на меродавност ".
 
Освен това данните, свързващи потреблението на червени меса със сърдечно-съдови болести и диабет, били с " доста ниско качество ".
 
" Хората би трябвало сами да преценяват дали да употребяват, ние им даваме най-хубавата допустима, междинна оценка на действителната обстановка ", споделя Брадли Джонстън, който е епидемиолог от влиятелен университет в Канада и е взел участие в систематизирането на данните.
 
Учените споделят, че желаят да се постави завършек на старомодната процедура да се дават генерализирани рекомендации за храненето и да се акцентира на доказателствата, че персоналният метод е доста по-ефективен.
 
Международната организация за проучване на раковите болести на Световната здравна организация написа в формалните си мнения, че обработеното месо е канцерогенно, а алените меса " евентуално са канцерогенни ". От организацията споделят, след публикуването на новото проучване, че не имат намерение да трансформират своите позиции и рекомендации.
 
Кевин Маконуей, английски професор по статистика споделя, че за жалост научните доказателства в региона действително не дават ясни отговори. " Депресиращо е, че всичко това сочи, че след толкоз години и милиони участници в разнообразни изследвания, към момента не знаем доста по тематиката ", споделя статистикът.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР