Да се създадат държавни бензиностанции, решиха депутатите, които приеха на

...
Да се създадат държавни бензиностанции, решиха депутатите, които приеха на
Коментари Харесай

НС одобри на първо четене създаването на държавни бензиностанции

Да се основат държавни бензиностанции, взеха решение депутатите, които одобриха на първо четене Законът за държавните запаси и военновременните ресурси. Промените бяха признати с съвсем цялостно единогласие и от ръководещи и от опозицията.

Идеята на ръководещото болшинство е, новите бензиностанциите да доведат до повече конкуренция на пазара и до по-добри цени за потребителите. А концепцията беше припозната и от опозицията, която съобщи, че дълго време е седяла зад нея.

С построяването на данъчните хранилища, които ще бъдат в ръководство на държавното дружество, надлежно на бензиностанции, ще се подсигурява директната връзка данъчен склад - краен пропагандатор на горива, което от своя страна ще подсигурява бистрота и допустимо най-ниска цена за потребителя, се показва в претекстовете, написа Българска телеграфна агенция.

Предвижда се ръководените от " Държавна петролна компания " данъчни хранилища да подлежат на регистрация по общия ред на закона. Тези данъчни хранилища ще могат да се употребяват от доставчиците на горива при недискриминационни условия и при съблюдаване на правилото на индиферентност.

Целта е страната да взе участие на пазара на горива като снабдител на този тип акцизна стока, което ще докара до повишение на конкуренцията на търговията на едро и дребно с горива, както и на предложение на услугите от лицензираните складодържатели.

Министърът на стопанската система Емил Караниколов разяснява, че концепцията на тези бензиностанции не е единствено да образуват цена на гориво, а концепцията е доста по-мащабна - задачата е да се построи инфраструктурата.

Основната политика тук са данъчните хранилища, през тях ще влязат и повече участници, ще имаме и повече бензиностанции. Имайки повече участници, ще имаме по-добри цени, по-добра услуга и по-качествено гориво, изясни той.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР