Да се публикува пълният чат, да се види всичко, включително

...
Да се публикува пълният чат, да се види всичко, включително
Коментари Харесай

Съмнения за чатовете на Бобоков с президента – от кой телефон са взети?

Да се разгласява цялостният чат, да се види всичко, в това число дата. В момента е пуснато единствено едно от известията на Пламен Бобоков – за какво? Мисля си, че да, това е чат с президента Румен Радев. Това съобщи секретарят на президента Димитър Стоянов, който посочи, че Бобоков е пътувал с делегация с президента до Армения.
Същевременно, късно нощес Пламен Бобоков посочи, че е споделил, че в телефона му, който в този момент се намира в прокуратурата, няма номера на президента (точен откъс пред bTV: В конфискуваните ми мобилни устройства уважаемата прокуратура знае, че нямам телефона на президента). И попита от кой телефон тогава са чатовете, оповестени от държавното обвиняване – дали не е от този на президента.
Мисля си, че идната крачка на президента ще е да изнесе целия чат обществено, в случай че прокуратурата не го направи, съобщи Стоянов пред bTV. И посочи, че би трябвало прокуратурата да каже от кое място са взети тези чатове.
" Не виждам топла връзка сред президента и Пламен Бобоков и при публикуването на чатовете ще се види какъв брой топла е връзката ", сподели Стоянов. И посочи, че получавал по 20-30 позвънявания дневно, в които се желае среща с президента.
Секретарят на президента отхвърли, че е имало среща сред Радев и Бобоков за Либерия – тъкмо това написа Бобоков в публикувания финален към този момент чат. Същевременно обаче Стоянов не отхвърли едно към едно, че Радев може да е подкрепял бизнеса на Бобоков, тъй като президентът поддържа всеки един български бизнес и желал ясно законодателство за това. Всеки един чист български бизнес би следвало да получи помощ от посланиците на България зад граница, счита секретарят на президента. Той подсети, че президентът първо предлага претенденти за посланици, само че Министерският съвет първо утвърждава и чак по-късно президентът подписва.
" Няма към момента президентски декрет за назначение на господин (Жоро) Кираджиев от Нигерия. Ние не сме го предложили ", посочи Стоянов. И насочи вниманието към Министерство на външните работи – по какъв начин предлагането е образувано там? Според Стоянов, секретарят по правните въпроси Пламен Узунов няма достъп до процедурата по назначение на посланици. Колко всевластен е Пламен Узунов, че да задейства цялата машина, в това число министър-председателят, с цел да се назначи посланик, попита още Стоянов. Той сподели и, че за Петър Ненов, за който Бобоков е търсил опрощение, също не е обезпечено такова, поради нарушавания в процедурата.
" Това, че има напълно естествени, човешки взаимоотношения, неприятно ли е ", още веднъж зададе риторичен въпрос Стоянов.
По отношение на танкера " Бадр " е имало две срещи с либийски представители при президента. Това, което е станало в президентството, е налично и за другите институции – тъй като е публикувана паметна бележка, акцентира Стоянов. И посочи, че Пламен Узунов е изказал мнение, че Либия би трябвало да показа всички документи по случая, само че по-късно нашият съд е постановил, че танкерът може да отпътува от България.
За Закона за Министерство на вътрешните работи, Стоянов акцентира, че се дублират функционалности, бюджет. Никой от двете структури няма да знае кой ще желае да бъде охраняван от кого.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР