Да се проведе мисия Македония“ в ЕС и САЩ. Това

...
Да се проведе мисия Македония“ в ЕС и САЩ. Това
Коментари Харесай

Да се проведе мисия „Македония“ в САЩ и ЕС предлагат от Национален кръг За Македония

Да се организира задача „ Македония “ в Европейски Съюз и Съединени американски щати. Това оферират на президента Румен Радев и служебния кабинет от Национален кръг " За Македония “. Представителите на неправителствената организация проф. Николай Овчаров, проф. Ана Кочева и проф. Пламен Павлов показаха предлагането си на конференция в Националния пресклуб на Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Отношенията България - районен съд Македония 846
Те прецизираха, че оферират мисиятa да се споделя „ Македония “, защото има и други елементи от Македония, които не са в границите на Северна Македония.

Идеята е задачата да се провежда от българските посолства, като да съставлява поредност от конференции на учените от Национален кръг " За Македония “, на които да бъдат поканени публицисти, университетски представители и други, пред които да се показа българската позиция по езиковедските, историческите въпроси, както и тези по отношение на човешките права. Учените оферират тези конференции да се състоят във Вашингтон, Брюксел и в столиците на Швеция и Испания - страните, които ръководят Европейския съюз през тази година.

Във връзка с връзките сред България и Република Северна Македония (РСМ), проф. Кочева съобщи, че риториката нормално се изостря преди избори, като прикани политическите партии да не се заиграват с тематиката.

Според проф. Николай Овчаров, до момента в който не бъдат решени историческите и езиковедските въпроси, няма да има пътища, автомагистрали, жп линии сред двете страни.

От Национален кръг " За Македония “ припомниха за визитата на тяхната делегация в Европейския парламент в Страсбург през 2022 година, където показаха българската позиция във връзка с РСМ. Те показаха пред Европейския парламент и меморандум по отношение на РСМ, в който вземат участие над 19 изтъкнати български учени, интелектуалци, публицисти. Според неправителствената организация визитата им е било сполучливо, като презентацията на учените е била гледана от към 130 евродепутати.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР