Да се променим, още в семейството, в отношенията си с

...
Да се променим, още в семейството, в отношенията си с
Коментари Харесай

Пловдивчани с молитва в памет на жертвите на пътя

Да се променим, още в фамилията, в връзките си с другите, в света- тогава ще намалеят и безумните жертви, които даваме по пътищата. Това е поуката, извлечена персонално от ст. контрольор Ботьо Гиргинов от КАТ- Пловдив, който е прочут с неуморните си опити да усъвършенства пътната конюнктура още с възпитанието на децата в детските градини. Но след следващата черна статистика и той е уверен, че в случай че ние самите не се пазим, няма кой да ни опази.
Днес той участва в митрополитската черква " Света Марина " в Пловдив, където имаше работа за всички починали и ранени по пътищата. Не бяха доста миряните, само че си личеше, че множеството от тях имаха и съответен персонален мотив да участват. 830 са тежките произшествия по пътищата на Пловдив и региона единствено от началото на тази година до момента, 69 души изгубиха живота си неуместно и няма причина да утеши околните им, 1065 са ранените, доста от които остават с трайни последствия след съдбовния момент.
Безумието по пътищата явно се нуждае от по-висша интервенция, с цел да престане да бъде нормалното зло, което лишава живота ни и ни осакатява. Подобни служби за измолване на разсъдък на пътя имат и другите вероизповедания в Пловдив.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР