Да се отпуснеш с книга в ръка, да се отнесеш

...
Да се отпуснеш с книга в ръка, да се отнесеш
Коментари Харесай

Четенето на книга всеки ден и ползите от него

Да се отпуснеш с книга в ръка, да се отнесеш в изцяло друг свят единствено благодарение на написаното слово - това е разкош, който все по-малко хора си разрешават. Но с изключение на интелектуално доволство, четеното носи и доста други изгоди на организма ни.

Повишава интелигентността

Проучване от 2014 година Показва, че хората, които стартират да четат от по-ранна възраст, имат по-висок коефициент на просветеност. Четенето е умеене, което се учи - това кара учените да заключат, че то би трябвало да бъде подтиквано от детството.

Стимулира емпатията

Хората, които четат нереалност, по-лесно и бързо непознатите страсти. Логично е - когато четем за прекарванията, характерите и претекстовете за дейностите на хора, които са извънредно надалеч от нашия метод на живот, можем да обосновем и оправдаем дейностите им.

Намалява напрежението

20 минути четене се равнява на 20 минути йога потвърждава изследване от 2009 година

Променя активността на мозъка

Часове откакто сме чели в действителност ловко написана книга, мозъкът ни продължава да работи друго и продължаваме да " мислим " на по-богат език, в сравнение с в всекидневието си.

Кара ни да оставим за малко смарт телефоните си

Да четем действителна книга преди заспиване вместо да превъртаме на екрана на телефона си ще ни помогне да заспим по-лесно и да спим по-спокойно. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР