Да се осигурят варианти за присъствено и дистанционно провеждане на

...
Да се осигурят варианти за присъствено и дистанционно провеждане на
Коментари Харесай

Асоциация Родители иска избор между присъствено и дистанционно обучение

Да се обезпечат разновидности за присъствено и отдалечено осъществяване на образователната година, сред които родителите да могат да избират в изискванията на пандемия. За това упорства асоциация " Родители " в отворено писмо до министъра на образованието и науката Красимир Вълчев.

В писмото се споделя, че асоциация " Родители " е организация, за която родителското мнение е значимо, даже когато е разнородно, а правото на осведомен избор на родителите е полезност, която се отстоява от самото основаване на организацията.

Дистанционното образование, като цяло, имаше добър резултат, като заместваща форма на образование, само че на този стадий е надалеч от успеваемостта на пълноценната човешка връзка, която се открива в процеса на живото другарство както сред учениците, по този начин и сред учители и възпитаници. Това е повода ние да разбираме напъните на Министерството на образованието и науката да започва образователната 2020/2021 година присъствено при оптимално съблюдаване на ограниченията за сигурност в изискванията на пандемия от ковид, се споделя в документа.

От друга страна, не престават от асоциацията, всички знаем, че има деца и фамилии, за които контактът с огромни групи хора - както е неизбежно при присъствено образование, крие нараснал риск за живота и здравето заради специфики на здравния статус на самото дете или на членове на неговото семейство.

Има и родители, които са мощно обезпокоени, като цяло, от рисковете на присъствените занятия в подтекста на епидемиологичната обстановка и упорстват за отдалечена форма на образование за своите деца.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР