Да се осигурят средства, за да започне поетапен ремонт на

...
Да се осигурят средства, за да започне поетапен ремонт на
Коментари Харесай

Петров обеща пари за ремонт на „Пирогов“

Да се обезпечат средства, с цел да стартира поетапен ремонт на клиниките по кардиология и вътрешни заболявания в УМБАЛСМ " Пирогов ". Този ангажимент пое министърът на опазването на здравето проф. Николай Петров, откакто направи инспекция на положението на клиниките, които са едни от най-старите в лечебното заведение и десетки години не са ремонтирани. Покривът тече, стаите са претъпкани с пациенти, по стените има плесен. Така наподобяват част от пространствата в кардиологичната клиниката на " Пирогов ", в която има 44 кревати, 20 лекари, 44 сестри и 14 санитари.

Има абстрактен план за ремонт и преустрояване на клиниките, който възлиза на 2 300 000 лева От 10 години се води преписка с институциите за нуждата от незабавен ремонт, само че досега няма реакция, разяснява проф. Мария Миланова, координатор на профилирания лечебен комплекс, част от който са клиниката по кардиология и клиниката по вътрешни заболявания.

Според здравния министър значимото е в тази ситуация да се види какви средства ще бъдат отпуснати за финансови разноски на министерството на опазването на здравето за 2018 година, както и какъв брой ще коства всеки един стадий от ремонта. По думите му концепцията е доникъде на идната година да се пристъпи към действителни ремонтни действия.

Министър Николай Петров ревизира и до къде е стигнал ремонтът на детските отделения, който се чака да завърши в околните дни.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР