Да се ограничат автобусните превози предлага финансовият министър Владислав Горанов,

...
Да се ограничат автобусните превози предлага финансовият министър Владислав Горанов,
Коментари Харесай

Идея на държавата - да се ограничат автобусните превози, за да се стимулират тези с влак

Да се лимитират автобусните транспорти предлага финансовият министър Владислав Горанов, а задачата е да се даде тласък на хората да изберат да пътуват с трен.

За да се даде късмет на влаковете, съгласно финансовия министър, би трябвало да се намерения за други направления на рейсовете или вид да не се движат толкоз на постоянно. Идеята е хората да преоткрият пътуването с трен.

Предложението идва в миг, в който „ Пътническите превози” са със запорирани сметки поради неплатени вноски по заем.

„ Това, което се желае от финансовото министерство в кратковременен проект, е малко над 20 милиона лв.. Ще дойдат от фискалния запас като краткотрайна финансова помощ”, съобщи Горанов, представен от Нова телевизия.

„ Тук казусът не е единствено да се заплати сметката, а жп превозът да се приоритизира. Възможни и възможни са даже ограничавания на автобусните транспорти. Не настоявам, че би трябвало да забраним автобусните транспорти, само че не е и обикновено на всеки 15 минути за Бургас да потегля рейс и ние да чакаме, че някой ще се качи на трен. Тогава страната да избере дали ще има трен, или няма да има влак”, съобщи Горанов.

Освен превоза, финансовият министър разяснява и Еврозоната. Обясни, че няма причина да променяме проектите си и евентуално молба за кандидатстване в чакалнята ще подадем до края на юни.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР