Да се насърчи пазарът на алкохолни напитки – това е

...
Да се насърчи пазарът на алкохолни напитки – това е
Коментари Харесай

Япония иска младите хора да пият повече алкохол, за да стимулират икономиката и събирането на данъци

Да се насърчи пазарът на алкохолни питиета – това е необикновената цел на акцията, стартирана от данъчната организация на Япония, осведоми испанската телевизия "Сеста ". Като част от самодейността данъчният орган разгласи конкурс за бизнес хрумвания, приканвайки младежите да предложат проекти за възкръсване на бранша и стимулирането на търсенето на алкохолни питиета измежду хората на тяхната възраст, съобщи Българска телеграфна агенция.

Japan urges its young people to drink more to boost economy
— BBC News (World) (@BBCWorld)
Самият уебсайт на състезанието, който е озаглавен "Саке, Вива! " (Sake Viva!),

предизвестява, че националният пазар на алкохолни питиета се свива, което японската данъчна работа отдава на спада в раждаемостта и застаряването на популацията, както и на смяната в метода на живот, настъпила поради пандемията.

По тази причина състезанието приканва младежите на възраст сред 20 и 39 години

да предложат лични бизнес проекти за разпространение на обичайни японски алкохолни питиета като саке, шочу, авамори, бира, уиски, виновност и ликьори.

По-конкретно се търсят оферти за нови услуги и способи за разпространение ,

с цел да се подтиква търсенето измежду младежите на артикули и дизайни, основаващи се на новите стилове на живот и смяната на усетите след COVID-19. Това включва и нови способи за продажба чрез изкуствения разсъдък и метавселената, както и хрумвания за възстановяване на цената на алкохолните питиета посредством означение за географски генезис. Срокът за подаване на предложенията е до 9 септември.

Потреблението на чист алкохол на човек от популацията в Япония е 8,81 литра годишно ,

по данни на Световната здравна организация. Японските данъчни управляващи свързват равнището на ползване на алкохол с възрастта на сънародниците си. Този въпрос буди безпокойствие в една страна, в която хората над 65 години са 28,8 на 100 от популацията.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР