Да се направи вътрешен одит на изразходените общинскисредства, отпускани на

...
Да се направи вътрешен одит на изразходените общинскисредства, отпускани на
Коментари Харесай

Общински съветник поиска проверка на разходите в Белодробната болница

Да се направи вътрешен одит на изразходените общинскисредства, отпускани на Специализираната болница за интензивно лекуване по пневмо-фтизиатрични болести във Варна. За това се разгласи общинският консултант от Експертен център Христо Атанасов на днешното съвещание на локалния парламент.

Атанасов упорства да се ревизира законосъобразно ли са изхарчени парите и дали е спазено целевото им систематизиране.

„ В годините обратно от общинския бюджет са отпускани милиони левове за болничното заведение. Според мен са изхарчени незаконосъобразно и в нарушаване на решенията на Общинския съвет. Трябва да се потърси лична отговорност на лицето, което си е разрешило това “, уточни Христо Атанасов. Той не посочи, за какви тъкмо нарушавания в Белодробната болница става дума, само че съобщи, чеще сезира Агенцията за държавна финансова ревизия и Сметната палата.

Зам.-кметът по финансите Христо Рафаилов означи, че тези изказвания би трябвало да бъдат тествани. „ Предполагам, че кметът ще вземе нужните ограничения в това направление “, добави той.

На днешното си съвещание локалният парламент утвърди следващото финансиране за покриване на отговорностите на някогашния Тубдиспансер в размер на 375 244 лв.. По предложение на съветника от ГЕРБ Тодор Балабанов шефът на здравното заведение бе длъжен да съгласува всяко едно заплащане с ръководителя на Общинския съвет.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР