Да се изгради ли лодкостоянка във видинското село Ново село

...
Да се изгради ли лодкостоянка във видинското село Ново село
Коментари Харесай

Правят лодкостоянка във видинското Ново село

Да се построи ли лодкостоянка във видинското село Ново село за близо 800 000 лева? Това бе единият от въпросите, по който бе поискано мнението на общинските съветници на съвещанието им през днешния ден, 18 септември. То стартира от 10 часа в заседателната зала на Общината, а дневният ред се състоеше от 10 точки. Общинският съвет даде право със 7 "за ", 1 - "против " и 3 - "въздържали се " локалната администрация да кандидатства за построяването на лодкостоянка.
Проблемът за създаване на закрита лодкостоянка, кейова стена и рибен пазар в региона сред централния плаж и пристанището бе най-дискутираният на съвещанието. Общината желае да кандидатства за 800 000 лева по Програмата за морско дело и риболовство 2014 – 2020 година И още веднъж породи въпросът какво би трябвало да има поради локалният парламент при усвояването на европейски пари. Предишният Общински съвет е дал своя вот план, в който е било включено и построяването на туристически център. Проектът не е бил утвърден. Днес в Ново село има петнадесетина риболовци с професионален билет и лодки. А всяко огромно строителство води след себе си огромна поддръжка. Ще съумеят ли тези хора със своите такси или наеми да покрият разноските? Тези опасения изрекоха съветниците Бондов, Марков и Станева. Кметът на общината Георги Стоенелов уточни, че теренът се намира в Защитена зона „ Ново село “ и се изисква особено позволение на Регионалната ревизия по околната среда и водите в Монтана. Необходима е и огромна разяснителна работа измежду популацията, тъй като старите тополи, които ще се унищожат, са част от хубостта на дунавския бряг, част от живота и спомените на новоселяни.
С цялостно мнозинство бяха утвърдени докладът за осъществяването на Общинския бюджет за 2017 година в размер на 3 141 850 лева, Общият организационен проект на Ново село, смяната в Поименния лист на финансовите разноски, изразяваща се в 800 лева, отделени за създаване на открита сцена в с. Флорентин. Отменен бе член от Наредбата за установяване и администриране на локални такси и цени на услуги и рекламна активност, който гласи: „ За общински и държавни парцели, употребени или наети от други лица, такса се заплаща от общината, надлежно страната, за сметка на наемателя, надлежно ползвателя “. Това стана на съображение митинга на Вергил Дуков, прокурор в Окръжна прокуратура - Видин, в който се акцентира, че горният текст опонира на Закона за локалните налози и такси.
Дадена бе зелена светлина на ремонта на детската градина в Ново село по размер 7 „ Основни услуги и възобновяване на селата от селските региони “ като бе акредитиран кметът да подпише Запис на заповед за предплатено заплащане от 207 646, 40 лева и съответното Данък добавена стойност върху тази сума./БНР
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР