Да се ходи на избори на всеки 15 или 20

...
Да се ходи на избори на всеки 15 или 20
Коментари Харесай

Цитат на деня: Само примитивни племена ходят на избори всеки 15-20 месеца

" Да се върви на избори на всеки 15 или 20 месеца, се следи единствено в примитивнити племена. Ние управляваме тази страна като съвременна. "

Това сподели турският президент Реджеп Тайип Ердоган пред своята ръководеща Партия на справедливостта и развиването (ПСР).

Ердоган не уточни съответни страни. С думите си обаче той отбрани решението да не привиква предварителни избори в миг, когато опозицията оказва напън за това поради тежкото икономическо състояние. Той прикани членовете на ПСР от клоновете из страната - с които бе и срещата - да работят по-сериозно, с цел да бъдат определени в идните " най-важни в историята " избори.

Ердоган има поради вота през 2023 година - втори в границите на трансформацията на Турция в президентска република. Предишният бе през 2018 година, а и на идния постоянен ще се избират и президент, и нов парламент.

Той увери, че макар компликациите ще получи болшинство в Народното събрание дружно със съдружниците си, крайнодясната Партия на националистическото деяние (ПНД), и ще се " смаже " всеки стопански, политически или боен скрит план против страната след стогодишнината на Турция.

Силната символика в отбелязването на век от основаването на Република Турция от Мустафа Кемал Ататюрк е, съгласно някои специалисти, една от аргументите Ердоган да е срещу предварителни избори.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР