Да се довършат дейностите по всички започнали пътни ремонти в

...
Да се довършат дейностите по всички започнали пътни ремонти в
Коментари Харесай

Вицепремиерът Гроздан Караджов и кметът на Ловеч Корнелия Маринова уточниха приоритетите за общината

Да се довършат дейностите по всички почнали пътни поправки в Община Ловеч – за това се прецизираха заместител министър–председателят и министър на районното развиване и благоустройството Гроздан Караджов и кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова на среща в общината на 11 април 2022 година В понеделник Гроздан Караджов беше на посещаване в общината и организира редица работни срещи, както и инспекция на градежа на Автомагистрала " Хемус ".

В диалога с кмета на Ловеч бяха разисквани най-важните цели и проблеми. Сред тях са замяна на останалата част от водопровода на ЖК „ Младост “ и кв. „ Кольо Фичето “ поради забележителните загуби на вода. Обсъдени бяха опциите да се взе участие пред фонда за Регионално развиване за рехабилитация на улиците. Общината ще започва асфалтирането там, където към този момент е сменен водопроводът, още с бюджета си за 2022 година

За да започват няколко подготвени планове е значимо да се одобри показател за актуализацията на цените в строителството с смяна в Закон за обществените поръчки и смяна на методиката от Министерството на финансите. Строителните компании изчакват този миг, с цел да стартират работа.

 lovech_karadjov1.JPG

Заедно Гроздан Караджов бяха заместник-министърът му Явор Пенчев, който е от Ловеч, ръководителят на Управителния съвет на Агенция „ Пътна инфраструктура “ Тодор Василев, Ангелина Бонева, основен шеф на „ Стратегическо обмисляне и стратегии за районно развиване “ и други специалисти от Министерство на регионалното развитие. В срещата присъединяване взе и Даниел Колев, заместник-кмет на Община Ловеч.

Кметът Корнелия Маринова срещна гостите с плановете, които започват в най-скоро време. Например първа копка на плана „ Преустройство на постройката на Младежки дом Ловеч, за юношески действия, музейни действия и действия на Община Ловеч “ ще бъде на 19 април. „ Днес имах опция да повървя из вашия град - доста е прекрасен и спокоен. Поздравления! “, показа гостът. На потегляне той получи от домакините плакет „ С най-хубави пожелания “.
По-рано вицепремиерът Гроздан Караджов имаше работна среща с кметовете на осемте общини в региона, с народни представители на ръководещата коалиция и ръководителите на районните структури на Министерство на регионалното развитие. На тази среща кметът Корнелия Маринова сложи въпроса за замяна на магистралния тръбопровод „ Черни Осъм “, който доставя област Ловеч и Плевен и селата по поречието. Поставен беше и въпросът за незавършените процедури по отдадени общински терени за краткотрайно депониране на боклуци от строителството на Автомагистрала „ Хемус “, както и възобновяване на някои повредени пътни уреди от строителната техника.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР