Да се даде повече свобода на разследващите органи в рамките

...
Да се даде повече свобода на разследващите органи в рамките
Коментари Харесай

Рашков иска повече свобода на разследващите органи в досъдебното производство

Да се даде повече независимост на проверяващите органи в границите на досъдебното произвеждане. Това е едно от предложенията, показани от вътрешния министър Бойко Рашков пред депутатите от вътрешната комисия в Народното събрание. Рашков счита още, че ролята на прокурора като медиатор при настояването на позволения за специфични разследващи средства единствено усложнява процеса.

Бойко Рашков уточни, че има образци, в които прокуратурата бави с месеци материали, предадени от проверяващите. Такъв е бил казусът и с материалите, събрани от Вътрешното министерство по следствието на градежа на автомагистрала " Хемус ":

" Да се даде такова пълномощие на идващия орган, а тук имаме поради освен полицейските органи. Имаме поради и следователите от Националната следствена работа и окръжните следствени отдели към окръжните прокуратури. Имаме поради и други проверяващи органи, каквито са да кажем, митническите инспектори, военни следователи, военни проверяващи служители на реда ".

В същото време Рашков изясни, че не желае да отнеме на прокуратурата ролята на началник в досъдебното произвеждане: " Разследващите органи не се дистанцират от прокуратурата, а в противен случай. Уведомяват я неотложно, когато те слагат началото на процеса ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР