Да създадеш семейство в Италия е титанично усилие само за

...
Да създадеш семейство в Италия е титанично усилие само за
Коментари Харесай

Папата: Да създадеш семейство е титанично усилие само за богати

Да създадеш семейство в Италия е титанично изпитание единствено за богати. Това съобщи папа Франциск, представен от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

" Безмилостните условия " на свободния пазар не разрешават на младите да имат деца, изясни главата на Римокатолическата черква. Вече 14 година подред Италия записва спад в раждаемостта. Миналата година броят на новородените за първи път спадна под 400 хиляди, което докара до понижаване на популацията със 179 000 души до общо 58,85 милиона.

Спадът в раждаемостта демонстрира едно безнадеждно бъдеще, в което младежите са сломени от възприятие на неустановеност, накърнимост и нерешителност, сподели Светият отец на конференция в Рим за влошаващата се демографска рецесия, на която участва и министър председателят Джорджа Мелони.

" Трудното намиране на непрекъсната работа и задържане на към този момент открита позиция, непостижимо високите цени на парцелите, извънредно високите наеми и незадоволителните заплати са действителни проблеми ", посочи папата. Той предизвести, че " свободният пазар без нужните корективни ограничения основава до все по-сериозни обстановки и неравенства ".

Папата изясни и трендовете в обществото - домашните любимци стартират да заемат мястото на децата в някои фамилии. Той описа по какъв начин жена го е помолила да благослови " бебето ѝ ", имайки поради своето куче, което носела в чанта. " Изгубих търпението си и я порицах по какъв начин може да ми носи куче, в случай че има толкоз доста гладуващи деца ", призна папа Франциск.

Той призна, че е наясно с " съвсем непреодолимите ограничавания ", наложени върху младите дами, които би трябвало да избират сред това да градят кариера или да станат майки. „ Имайки поради това какъв брой скъпо е да отгледаш дете, хората стартират да премислят целите си ”, означи той.

" Не може безучастно да приемем това, че толкоз доста младежи в обезверените си опити да осъществен своята фантазия да имат семейство са принудени да понижат упованията си, примирявайки се с посредствени заместители, като печелене на пари, посвещаване на кариера, пътувания, преобразяване в ревностни ценители на свободното си време ", съобщи Франциск.

Намаляването на популацията е главен мотив за безпокойствие в третата най-голяма страна в Европейския съюз, показва Ройтерс.

Италианският министър на стопанската система заяви тази седмица, че брутният вътрешен артикул на страната може да спадне с 18% през идващите 20 години, в случай че актуалните трендове в раждаемостта продължат. В момента демографската картина в страната демонстрира, че популацията в учебна възраст се чака да намалее с един милион през настъпващото десетилетие, сподели през вчерашния ден италианският министър на образованието.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР