Да, самоувереността е полезна. Необходима е на всеки един от

...
Да, самоувереността е полезна. Необходима е на всеки един от
Коментари Харесай

Прекалената самоувереност е отблъскваща. Не го прави

Да, самоувереността е потребна. Необходима е на всеки един от нас. Това е добра линия, която ни оказва помощ да повярваме в себе си и качествата, които притежаваме. И да реализираме задачите, към които се стремим. Смело, макар страховете ни. Но би трябвало да имаме действителна преценка за себе си и опциите си. Самочувствието с покритие е потребно, другото – токсично.

Има хора, които в опита си да са най-хубавите, постоянно се самозабравят и стават прекомерно самоуверени. Дразнещо такива. И това ги трансформира в токсични и неприятни за останалите, които са около тях. Защото прекомерно самоуверените другари постоянно желаят да бъдат над другите. И не се интересуват, че това са техните близки и е безсмислено и извънредно излишно да искаш да се откроиш измежду тях. Прекалената самонадеяност и токсичното поведение, могат да отхвърлен всеки един човек.

Представяме ти част от чертите, които имат прекомерно самоуверените хора.

Винаги имат какво да кажат

Прекалено самоуверените хора постоянно се изричат по всевъзможни тематики, без значение дали са способени на тях или не. Дори и да не сте желали тяхното мнение, те безусловно ще го изкажат. И в никакъв случай не пропущат опцията да се похвалят за своите достижения, обучение и триумфи. По този метод те желаят да покажат, че са повече от останалите.

Винаги са прави – съгласно тях

Този вид хора ще създадат всичко допустимо, с цел да ви убедят, че са прави. Защото те постоянно са прави – даже и да не са. Независимо дали става въпрос за някоя значима тематика или нещо напълно нищожно. Те постоянно желаят да надвиват и да печелят. И изпитват огромно наслаждение, когато го вършат.

Искат самопризнание

Самоуверените хора умират за похвали и ласкателства. Те се хранят с тях. Живеят за това, непрекъснато да бъдат хвалени от останалите. Освен това са и огромни манипулатори. Отлично манипулират всяка една обстановка, с цел да наподобяват още по-добри и стойностни в очите на другите. Този вид хора в никакъв случай не са удовлетворени.

Критикуват постоянно

Самоуверените хора обичат да подлагат на критика останалите. Поставят етикети на хората, без даже да си създадат труда да ги опознаят. Ако допуснете незначителна неточност в работата, те ще ви кажат, че не сте за съответната позиция. Една извънредно неприятна линия в техния темперамент е, че изпитват наслаждение от това, да се подиграват непрекъснато на останалите.

По този метод те се усещат превъзходни и най-хубави. Но надълбоко в себе си знаят, че това не е по този начин. А посредством подигравките към останалите и изтъкването на техни дефекти, в действителност самоуверените хора избиват своите комплекси. А повярвайте, те имат доста такива.

Не понасят рецензия

Да, те обожават да са сериозни към останалите. Но опита ли се някой да подлага на критика тях – те стават доста чувствителни. Смятат, че това е незаслужено и никой няма право да го прави. Но тогава за какво те подлагат на критика всички? Прекалено самоувереният човек се мисли за идеален и в никакъв случай не приема рецензия, даже и тя да е градивна. Никога не слушат какво споделят другите за тях, тъй като те не могат да одобряват, че имат дефекти, също като всички останали хора.

Всички са влюбени в тях

Или най-малко по този начин считат. Самоуверените хора си мислят, че целият свят е влюбен в тях. Те са склонни да преувеличават комплиментите, които са получили и да омаловажават рецензиите, ориентирани към тях. Смятат, че целият свят се върти към тях и всеки е задължен да им оказват помощ. По-скоро да им служи. Те се мислят за господари над останалите. И в никакъв случай няма да чуете да произнасят благодарности. Дори и да сте избавили живота им.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР