Да събудим спящия великан - младите, призова соцлидерката пред заседанието

...
Да събудим спящия великан - младите, призова соцлидерката пред заседанието
Коментари Харесай

Нинова поиска ПЕС да излезе с обща позиция срещу двойните стандарти на храните

Да събудим спящия исполин - младите, прикани соцлидерката пред съвещанието на Съвета на ПЕС в ЛисабонПЕС да излезе с обща позиция против двойните стандарти на храните. За това прикани соцлидерката Корнелия Нинова в изявлението си пред Съвета на ПЕС в Лисабон. Нека имаме обща позиция, че това не е почтено и заслужено, съобщи тя.

Ние сме срещу двойните стандарти, не желаеме Европа на разнообразни скорости, съобщи още Нинова. Тя се изрече по време на панела за общественото неравноправие и обществения дирек. Съветът на ПЕС разисква лявата опция за бъдещето на Европа.

В последните години Европа претърпя няколко рецесии, само че най-силно бе ударена обществената сфера. Подменихме правенето на политика с политика на технокрация. Икономическата политика се прави за компаниите, а не за служащите, тя трансформира жителите от цел на стопанската система в нейно средство, разкритикува Нинова.

 

Соцлидерката показа визията на българските социалисти за повече обществена Европа за хората. И описа, че след спор в българския парламент тя е включена в програмата за европредседателството на страната ни. Това е първи действителен триумф в налагането на обществения дирек, сподели тя.

Безработицата и неналичието на вероятност остава проблем, безапелационна бе Нинова. И даде образец, че 17 милиона младежи са без работа през днешния ден. Младите са латентен исполин, който би трябвало да събудим, прикани тя.

Соцлидерката описа какво направила Българска социалистическа партия, с цел да включи младите по-активно в политиката. Тя се базира на резултати от социологическо изследване, в които младите споделят преди всичко, че желаят да учат повече. След това желаят чиста храна, вода, въздух - чиста околна среда. На трето място - желаят да имат благоприятни условия да започват собствен бизнес. Трябва да преориентираме политиката на Европейски Съюз от отбрана на корпорациите към отбрана на дребните хора, които желаят да започват собствен бизнес, прикани Нинова.

Младите споделят - не харесваме политиката и политиците, тъй като вземате решения някъде на закрито, без да ни питате. Затова би трябвало да ги включваме в правенето на политика, сподели соцлидерката.

Трябва да променим Европа, в случай че желаеме да я спасим. Това не изисква колосални старания или нещо ново, а връщане към полезностите на Европа, заключи Нинова, представена от " 24 часа ".

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР