Да ровиш в профилите на бившия си в социалните мрежи

...
Да ровиш в профилите на бившия си в социалните мрежи
Коментари Харесай

Спете спокойно, столкъри

Да ровиш в профилите на някогашния си в обществените мрежи е самотно наслаждение.

Чувстваш се малко гузна и много захласната. Траеш си пред приятелките си за това, че през ден проверяваш дали не е качил нещо ново в инстаграм, с цел да не изглеждаш захласната и обезверена. Е, отпусни си душата, тъй като не си сама.

Реалността е, че голям брой хора са захласнати от профилите на някогашните си. Не че това е причина за горделивост. Нито пък ни оказва помощ да се съсредоточим върху личния си живот и да продължим напред! Но е разтуха човек да знае, че не е самичък.

Психоложката Клариса Силва е провела изследване измежду хора на възраст 28 – 73 години. Един месец след раздялата с някогашните им, 90% от запитаните признават, че ревизират профилите на екслюбимите си всеки ден.

Три месеца след раздялата, 40% не престават да столкват всяка седмица. А една година по-късно, огромна част инспектират профилите на новите половинки.

И в този момент, откакто ви успокоихме, въпреки всичко ще прибавим, че колкото по-бързо се отучите от този другояче разбираем табиет, толкоз по-добре за всички. Докато е захласнат от това къде е бил някогашният през уикенда, с кого е и какво яде, човек не помни какъв брой скъп е самият той в действителност. И какъв брой нови, прелестни неща се задават зад ъгъла – и чакат да отворим съзнанието си за тях!

Още потребни публикации по тематиката:

Кои дами се съвземат по-бързо след разлъка?

Измъчват ли ви сравненията с новата му другарка?

Пет дни без Facebook вършат чудеса за душата

 

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР