Да работим четири дни, а да почиваме три? Тази работна

...
Да работим четири дни, а да почиваме три? Тази работна
Коментари Харесай

Да работим 4 дни, да почиваме 3? Готови ли са пловдивчани за експеримента на Запада

Да работим четири дни, а да почиваме три? Тази работна скица е обект на опити във от ден на ден страни в Европа. Чуждестранни компании във Англия, Италия, Испания, Германия, скандинавските страни оферират на чиновниците си да тестват четиридневната работна седмица. Една огромна част от служащите са решили да продължат в тази динамичност след пилотния стадий.
Прочетете още
В България към момента една огромна част от трудещите се гледат скептично на концепцията. Друга част от жителите обаче са подготвени да тестват четиридневната работна седмица. До този извод стига екипът на TrafficNews след извършена анкета с пловдивчани.

Мненията им не са единомислещи. Прави усещане, че младите жители показват по-голяма подготвеност да тестват сходен модел на работа.

„ Чудесно е това предложение “, споделя пловдивчанка, съгласно която 4-дневната работна седмица ще сложи баланс сред трудова претовареност и свободно време. Тя е безапелационна, че би минала на тази скица, в случай че и бъде препоръчано.

Друга гражданка обаче регистрира, че този вид не е атрактивен, защото повече свободно време би предразположило хората към повече харчене.  

„ Предпочитам хората да имат повече време за отмора и релаксиране, като работят 3-4 дни в седмицата. Но е желателно да са и на хубава заплата “, декларира жител.

Попитахме пловдивчани по какъв начин преглеждат друга, малко по-екстравагантна скица на труд – 6 работни дни, с 6-часово работно време. Тук мнението е съвсем единомислещо – множеството не се притеглят от това предложение. Причината – по този начин остава едвам един ден, в който човек не е зает даже за малко на работното място.

„ Не е доста положително. Дори да са шест часа дневно, ще би трябвало да отделиш цялата си седмица за това. После остава единствено един ден за отмора “, декларира пловдивчанка.

Повече вижте във видеото:
Какво смятате за предлагането за четиридневна работна седмица?????
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР