Да правиш втори сезон на супер успешен сериал е нож

...
Да правиш втори сезон на супер успешен сериал е нож
Коментари Харесай

Какво да очакваме от Есента на демона с Теодора Духовника и Владимир Карамазов

Да правиш втори сезон на супер сполучлив сериал е нож с две остриета. Най-скорошният образец е " Истински детектив " на Мах, който подвигна летвата толкоз високо с първия сезон, че идващите три не съумяха да я надскочат макар всички старания на сценаристи, режисьори и екип.

Вторият сезон на „ Дяволското гърло " е към този момент тук

Ето и по кое време да го чакаме

Също по този начин престъпен и също така успешен беше " Дяволското гърло " - сериалът на Nova, който през 2019 година ни придвижи в Родопите, където необичайно и съвсем ритуално ликвидиране повлича след себе си серия събития, свързани с имигрантската вълна, предишното на района и цената на фамилията.

Запомнихме го както със задъханото движение, което не ни остави да скучаем в продължение на 12 епизода, по този начин и с чудесния тандем на Теодора Духовника и Владимир Карамазов в ролята на двамата разследващи Мия Язова и Филип Чанов, само че и с брилянтното снимане на магическата атмосфера на Родопите.

По всичко проличава, че всички тези съставки ще са налични и във втория сезон на " Дяволското гърло ", който носи името " Есента на демона ". Изминали са пет години от събития в първи сезон, а доста неща в животите на Мия и Филип са се трансформирали. Тя към този момент не е настоящ кадър на ДАНС, а той работи като охранител и има проблем с алкохола.

Въпреки това двамата ще бъдат принудени да се включат в следствие на злокобно ликвидиране на съдийка във Велико Търново, осъществено по изключително нечовечен метод. Убиецът е употребявал способи на изтезания от предишното, като оставените от него улики сочат, че е решил да раздава правдивост съгласно Крумовите закони в страна, в която царува беззаконието. И няма да се спре с едно ликвидиране...

Продуцентът на " Есента на демона " Евтим Милошев разяснява, че е покъртен от обстоятелството по какъв начин сериалът, чиито фотоси завършиха през декември 2022 година, припомня напълно скорошните събития в България във връзка със случая " Нотариуса ". И това е една от мощните страни на сериала - чувството, че гледаме продукция, крепко стъпила в българската реалност сега.

Милошев добавя, че Велико Търново напълно не е определен инцидентно като локация на събитията - насилието е участвало през вековете в старопрестолната столица на България, която е била сцена на доста битки за превъзходство.

" Градът е самобитен воин в повествованието ", споделя Милошев и няма по какъв начин да не признаем, че това се усеща в двата епизода, които имахме опция да гледаме. Тук е моментът да споменем майсторската операторска работа на Иван Вацов и Николай Бекярски, както и брилянтния монтаж на Тома Въжаров.

Освен Теодора Духовникова и Владимир Карамазов, в " Есента на демона " ще забележим още Мариан Вълев като началника на полицията във Велико Търново, Димо Алексиев и Гергана Заимова като част от проверяващия екип служители на реда, Веселин Петров като водещия следствието, Ирмена Чичикова като правосъдния доктор, Асен Блатечки като безсъвестен локален предприемач, както и Николай Николаев като компютърния талант, и момче за всичко в полицията.

Режисьор на " Есента на демона " е Павел Г. Веснаков, сценарист - Иван Спасов. И още една добра вест - заглавната ария от " Дяволското гърло ", която съумя да хване за гърлото доста хора -, е тук и за втория сезон.

Премиерата на " Есента на демона " е на 29 февруари от 22 ч. по Nova. 12-те епизода ще бъдат предавани всеки четвъртък.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР