Да правиш добро значи да помагаш на някого. Като например,

...
Да правиш добро значи да помагаш на някого. Като например,
Коментари Харесай

Вадят бисерчета на доброто за болния Боян СНИМКИ

Да правиш положително значи да помагаш на някого. Като да вземем за пример, когато приятелката на Софи от ДГ „ Мирослава ” си блъснала главата на детска дискотека, а тя я успокоила. Или пък, когато Диана и майка й дали пари на бедна баба на улицата. Като порасне, 6-годишното момиче също ще оказва помощ на остарели хора. И ще осиновява кучета. Вече е разпределило жилищната повърхност – баба й остава на първия етаж на къщата, на втория – Диана с нейното семейство, а четириногите – на двора. Стопанката ще им бъде и персонален ветеринарен доктор.

Така са претърпели и си показват положителното хлапетата от детската градина, която точно на Никулден завихри обичайното си тържество „ Бисерчета на положителното ”. Този път урокът беше и на практика – родители ще съберат пари в поддръжка на 23-годишния Боян, който се бори с левкемия.

Първи край басейна на детската градина заеха позиция дребните морячета от първа група, докарани с раирани тениски като остарели морски вълци. Учителката на подготваците Мария Стаматова се появи с капитанска фуражка и откъс златни рибки. Аха да стартира морският бал, и се оказа, че Ариел си е изгубила принца. Шест майки влязоха в ролята на бурно море и размятаха воали в бяло и синьо, от тези талази с дружни старания бе измъкнат приятелят на Малката нимфа – Валери. Майка му Ели Митева нормално продава еленергия на свободния пазар, само че през вчерашния ден надяна изумрудено зелена рокля и се трансформира в Голямата нимфа. Детската градина поддържа взаимната работа на екипа с родителите и с наслада се включваме, сподели тя. Семействата не са за първи път пред детска аудитория – изнасят куклен спектакъл в групите, описват на хлапетата за своите специалности. А в обичайното тържество за 1 юни, в което деца и възрастни сменят функциите си, се присъединили с надиграване, в което изредили национални танци, балет, испански ритми, руско-цигански романси и приключили с Харлем шейк. Даже съумели да въвлекат един баща.

Днес татковци нямаше, само че пък треньорът по плуване бате Веско почтено показа мъжкото съсловие. Под негова команда малчуганите се гмуркаха за бисерчета на положителното, които извадиха от дъното на басейна. Всеки от деветимата именици измежду хлапетата получи подарък. А за всички райкметът на „ Централен ” Георги Стаменов донесе Българска известна енциклопедия, закле ги да имат вяра в чудесата на Коледа и увери, че едно такова може да се случи за Боян с поддръжката на техните родители. Заръча им още да бъдат щастливи, рационални и усмихнати.

При толкова доста златни рибки, една от които самата тя, Божидара си пожела да й извърши желанието майка й да бъде здрава. И възрастните се причислиха към него - само че с молба децата да не боледуват и всички да живеят щастливо.

Снимки Стоян Илиев
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР