Да помогнем на Стаси15-годишната Анастасия от София, която има гръбначно

...
Да помогнем на Стаси15-годишната Анастасия от София, която има гръбначно
Коментари Харесай

Да помогнем на Стаси

Да помогнем на Стаси
15-годишната Анастасия от София, която има гръбначно деформиране, се нуждае от поддръжка.

Нейната майка Мария Георгиева насочва апел за помощ посредством платформата HelpKarma.

БГНЕС разгласява апела за поддръжка на Мария и Стаси, а всеки, който би желал да помогне, може да го направи на адрес - [b]https://helpkarma.com/campaign/da-zastanem-do-anastasia-258[/b], където е оповестена и достоверната здравна информация.

[i]Здравейте Приятели,

Аз се споделям Мария и съм майка на един необикновен младеж. Анастасия е съвсем на 15 г.- мощна, мъдра и с очарователно възприятие за комизъм. Обича да чете, да спортува и се показва доста добре в учебно заведение - столичното 134 СУ „ Димчо Дебелянов “ – Lauder-ORT School.

Анастасия е с вродена S-образна сколиоза, породена от полу-прешлен. Гръбначното деформиране прогресира до 50 градуса по време на първото бурно израстване и това провокира смяна в позицията на ребрата и ежедневни болки.

В продължение на две години Анастасия направи всичко по силите си с плуване и извършения да спре изкривяването и да избегне интервенция. Въпреки упоритостта, постоянството, самодисциплината и търпението, не съумя даже да го задъжи и все още градусите са над 60. Единственият метод да живее обикновено и без болежка, е интервенция с железни импланти по продължение на 14 прешлена.

Направихме доста съвещания с лекари в България и Германия. Едни от най-известните ни ортопеди в тази област предложиха хирургията да бъде осъществена в профилиран сколиоза център в Германия. Избрахме Werner Wicker Klinik, където сe правят единствено такива интервенции - над 1500 на година и лекарските екипи имат необхдимя опит с анормални прешлени при вродена сколиоза. Препоръката на лекарите е интервенцията да се извърши при започване на 2019 година. Междувременно Анастасия минава през друго приключение и сега се възвръща от интервенция (на 28.11.2018 г.) на разкъсан менискус на дясното коляно. Операцията на гръбнака ще се насрочи незабавно, откакто възвърне крайници си и може да разчита на него.

Аз съм майка и бленувам това положително, нежно, благо, любвеобилно и усмихнато дете да е крепко и мощно. Анастасия има пред себе си цялостен един живот. За да го изживее пълноценно и без страдалчество, имаме потребност от вашата поддръжка. Застанете до нея дружно с мен, с цел да й помогнем да остане изправена!

Моля, разпространете акцията ни и ни помогнете!

С обич и признателност,

Анастасия и Мария[/i]
 Анастасия и нейната майка Мария Анастасия и нейната майка Мария / БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР